Sverige ett underbart land! Håller du inte med?Ibland blir jag bara så trött på folk, som klagar och klagar. Folk klagar så otroligt mycket på Sverige. "Fy vilket ruttet litet land" "Svenskarna är så torra och tråkiga" "Svenska är världens dåligaste (ja dom brukar säga så) språk" "Sverige gör ingenting för mig" "Politikerna bara snackar skit".... o.s.v. Så otroligt många svenskar klagar över Sveriges fel. Ingenting passar. Men när man hör intryck från folk från andra länder som besökt Sverige så låter det istället "I Sverige är alla så trevliga" "Svenskarna är så mycket snyggare än oss" "I Sverige har alla det bra!". Det var faktiskt en person för ett tag sen som på fullt allvar frågade mig om verkligen alla i sverige, även invandrare hade det bra. Jag svarade naturligtvis att även Sverige har problem med arbetslöshet och brott och liknande, men det visar ändå lite på vilken inställning omvärlden har till oss. I Frankrike talar man om den nordiska modellen, där man har en bra balans mellan hög ekonomi och bra sociala rättigheter.
Även om folk i omvärlden ser upp till Sverige klagar svenskarna mer än några andra, och framför allt dom GÖR inget! Jag själv tycker att Sverige är ett underbart land, jag gillar svenskarna, jag gillar svenska och gillar natur och allt. Jag VET att Sverige är ett av de länderna som har det bäst i hela världen (Sverige har 7:e högsta HDI i världen), men vet också att vi har många baksidor. Men det hjälper inte att klaga, vi måste göra något! Jag har själv litegrann engagerat mig i politik, och är med i KDU, men ska försöka engagera mig mycket mera. Men om man klagar får man försöka ändra något också. Visst svenskar, klaga, men gör då också något åt de ni klagar, gör ni inget har ni inte heller rätt att klaga!

Som många av er vet ser jag mycket upp till Frankrike, och skulle hällre bo i Frankrike än i Sverige. Men det beror absolut inte på att jag vill fly från Sverige, utan att jag vill testa den franska kulturen, det franska språket och den franska mentaliteten. Jag har mer och mer de senaste åren börjat uppskatta Sverige, och under samma tid blivit mer och mer förfärad över att de enda Svenskarna som verkligen verkar uppskatta Sverige är rasister och nazister. Sorgligt men sant! Jag älskar sverige, och svenskarna och vill dela med mig av det jag har med folk från sämre lottade länder!

Hat på Billing

Jag vet inte hur många här som har kollat på robinson, men jag har gjort det. Inte senaste avsnittet än, men jag vill få ut lite agressioner innan:D För ända sen programmet börjar har jag hatat Erik Billing. Han ska hela tiden sitta och kommentera hur alla är, hur dom fungerar socialt och hur dom tänker... han tror att han vet ALLT men egentligen gör han verkligen inte det. Och sen försöker han skapa TV-dramatik. Som när han sa "först var det en rolig utflykt, nu är det flugornas herre.... " Han hade kunnat säga bara att det var skit, men näe, han ska ta exempel och lägga på sin "tv-dramatiska-look". Eller när Linda frågar om han verkligen skulle slå någon "Jag slåss ALDRIG, men skulle dom släppt mig skulle dom åka på stryk", Linda "Men du skulle väl inte döda dom i alla fall?" Så sitter Erik och kollar in i kameran och försöker se mordisk ut och säger ingenting... 
Och sen klagar han på att mika är ytlig och tänker på utseendet... HAN BORDE tänka lite på utseendet själv! Asså, man kanske inte ska ha rött hår och metall över allt som han kan hitta. Jag håller med Mika, hur fräscht är det?! 
Näe jag tycker bara han är otroligt egocentrisk och jobbig, hoppas han blir utröstad snart!!
 

Asså jag bara älskar Ant & Dec... dom är så sköna:D Även om det inte är jul så älskar jag den här videon:D
Åh jusste ja! Jag har typ gjort klart projektarbetet nu! Ska korrekturläsa och sen fixa in lite ljudfiler.. men annars är det klart.. fast jag har fått jobba sinnessjukt mkt med det för ALLT, och då menar jag ALLT har cepat sig när jag skulle montera så bilder och formler flög hux flux...

F'låt

Ja, f'låt för att jag inte skrivit här på sjukt länge. Men under påsken har jag varit väldigt upptage, och hela veckan innan har Thess, Michael och Nicholai (som förövrligt ÄLSKAR mej!:D de ä sant!) och Cicci varit hemma här och då vill ja gärna träffa dom. Det blir ju så sjukt sällan nu för tiden! Men nu ska jag försöka bättre mig och skriva lite oftare.
Men först vill jag att ni ser en video. Jag antar att flera av er redan sett den, men jag gillar den ändå. Det går tyvärr inte bädda in den här, för dom har tagit bort den funktionen, men jag ger istället webadressen:¨
http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Asså, hon ÄR konstigt, nått annat kan man inte säga... "'I'm 47.... and that's just one side of me" o så kör hon sin snygga dans;) Och hon ser lustig ut också, och är 47 år. MEN hon ÄR bra på att sjunga.. inte den bästa jag har hört. men ändå väldigt bra! Och det stämmer som Amanda säger, vi (ja, jag tror vi alla dömde henne från början) var verkligen fördomsfulla och cyniska (stavas de så?), men man kan faktiskt inte döma efter utsidan. Jag är själv dålig på det, men vi borde lära oss att ge alla en chans innan vi dömer dom!

Jag sk


Lunnevad


Ja, idag sökte jag till den första folkhögkolan, Lunnevad. Skolan är känd för att ha ganska hög klass, men innan har jag inte kännt mig så jättetaggad på att gå där. Men nu när jag varit där har jag ändrat mig, den verkar ju toppen. Jag med min vanliga tur provspelar just i år! Dom två senaste åren har inga trombonister sökt (eller åtminstone har inga kommit in) med trombon som huvudinstrument, men naturligtvis var det 9 stycken som sökte på klassiska iår. Och dom verkade bra!:S Men jag gav inte upp! Jag tänkte att jag bara skulle försöka göra mitt bästa, det vill säga bättre än till landslaget;) Men ett av styckerna hade jag inte spelat med pianokomp innan, så det var lite nervöst. Men jag klarade båda styckena relativt bra. Absolut inte perfekt, långt ifrån. Men ändå ganska ok. Sedan kom chocken! Jag hade fått höra att jag skulle köra två valfria och ett prima vista, men helt plötsligt säger dom att vi ska göra ett härmtest. Han spelar en liten melodi på pianot och jag ska sjunga efter. Men "melodierna" var jättekonstiga. Typ konstiga hopp med sänkta och höjda toner här och var. Jag HATAR att sjunga för folk och så skulle jag göra det och dom sätta poäng, man fick två försök. Klarade man p första fick man 2p och på andra 1 och annars 0. Faktiskt klarade jag alla på 2 utom två melodier =) Jag fick lite berömm för det, och det hjälpte mig nog att klara prima vista stycket. Jag lyckades ta alla toner och med rätt rytm (hoppas jag!) men efteråt kom jag på att jag inte hade gjort dynamik alls! Och det är typ det dom vill se på!!
Menmen, jag vet inte än om jag kom in eller inte, får veta imorrn! (dom är snabba ju!!)

På eftermiddagen skulle jag göra ett gehörs och teoritest. Han spelade lite intervall på ett piano och jag skulle säga vilket intervall... det var ganska knepigt! Speciellt eftersom jag inte riktigt han med, och då missade jag ju nästa också o så vidare... Men det funkade ändå nått så när. Men teorin däremot! HJÄLP! Jag trodde jag kunde lite iaf! Men jag chansade nåt fruktansvärt på flera! Jag fick 6 konstiga toner som var höjda och sänkta hux flux och så skulle jag säga ackordet! Och sen var det en uppgift jag inte äns förstod vad jag skulle göra så jag hoppade över hela.... som sagt det gick inte bra! Men det är lugnt för det testet ska inte avgöra om man kommer in eller inte!=)

Ajja, jag ser hur det går... nervös för resultatet;) Förresten kom jag in i Landslaget iår me :D Fast jag tror inte jag ska vara med iår... har inte råd:S

RSS 2.0