Tillbax på Ågesta!

Imorse åkte jag med ett tåg som gick från Lönneberga halv 7 på morgonen :/ Men det var nåt fel på tåget så det åkte jättelångsamt och efter Eksjö skulle det bli buss till Nässjö. Men jag och några till skulle med x2000 i nässjö, så dom skulle ordna taxi mellan eksjö och nässjö så vi skulle hinna med tåget. Men vi kom till eksjö 7:45 och tåget från Nässjö skulle gå 8:08, och det är 2,5 mil mellan. Men naturligtvis fanns de ingen taxi där! Lr rättare sagt, det fanns ingen chaufför. Så jag tänkte att då får jag väl ta nästa tåg från nässjö, och tänkte åka med bussen, men så ser jag att en man som också skulle åka taxin vinkade på mig, för då hade han fått tag i en chaufför. ca 7:55 åker vi från Eksjö, och HJÄLP vad han körde:D Han körde snaaaabbt och på något ställe mellan bilar, och i rondellerna genade han för att inte behöva sänka farten. Jag har nog aldrig åkt på sån tidspress innan, men tåget var lite sent så vi hann! Men då fick vi också kubba fett genom nässjö stationshus och hoppa på tåget i sista sekunden! Helt galet stressigt, men 5 stjärnor till taxi chaffisen för att han klarade det!=)Och så har jag varit på mitt första rep med KTH's symfoniorkester, eller KTH's akademiska kapell som det heter så fint! Och det var skitkul! Jag får spela 1:a trombon, och det är naturligtvis roligt. Så vi ska ha en fyverkerikonsert nästa vecka med mängder andra musiker, på KTH's borggård. Vi övade ganska länge, så när jag skulle cykla från Farsta Strand till Ågesta (bussarna går bara varannan timme på kvällen) var kl. typ kvart över 10 och de va kolsvart! Och vägen från Farsta strand till ågesta har inte lysen överallt och är helt ödslig. Jag trodde inte nåt skulle hända, men hade något hänt hade inte en kotte märkt det förrän imorrn! Men nu är jag "hemma" i mitt rum=)

Vi hörs /tehå

Äntligen kommit in i det!Nu känns det som jag kommit in i allt lite mer. Jag gillade skolan och lärarna och klasskompisarna också redan från början, men ja måste erkänna att det inte helatiden varit toligt, för jag är van att gå i klass med andra nära kristna vänner och träffa kusiner, familj och vänner varje dag! Jag har ju faktiskt aldrig någonsin innan haft en hel dag utan att träffa nån av mina kristna vänner... ganska sjukt men jag insåg det här!=)
Men nu har jag som sagt kommit in i det lite mer, det är riktigt kul här egentligen. Jag har spelat trombon 2h idag ungefär och igår me, vill inte spela mer just nu för vill inte överanstänga läpparna, men det känns skönt att komma in i nån rutin där jag spelar mkt.

Egentligen borde jag utnyttja mer här, det finns ett fint gym här! Jag lovar det är no lika bra hagadals, och gratis och när!:D och dom har också fina joggingspår, måste bara komma till att utnyttja dom. Än så länge har jag haft så mkt att fixsa med biljetter och körskolan o blabla, och sen har jag slösat en hel del tid framför datorn och tv'n:P

Imorn drar jag hem över helgen och spelar två konserter... ska bli kul, så åker jag upp igen på måndag morgon tidig!
Vi hörs/Thobias

Hemmastadd på ågesta

Ja igår började jag då på Ågesta, och även om förväntningarna var ganska höga hade jag intalat mig själv att det säkert inte var så bra, för när jag var där och provspelade så tyckte jag det såg lite tråkigt och på vissa ställen till och med lite skabbigt ut, men ågesta är toppen! =) På rummet visste jag bara att det skulle finnas skrivbord, säng, bokhylla och garderob, men de var allt i bra skick såg nyrenoverat ut, och dessutom har jag toa och dusch på rummet! GÖÖÖTT!=) Det blir ju nästan som en liiiten lägenhet, och jag bor i ett snyggt rum, dom andra har inte lika snyggt golv och dessutom kan jag öppna det stora fönstret och dom andra kan bara öppna lilla... så jag är glad!
Vi är bara 10 på brasslinjen, jusst nu är vi till och med bara 9, och av dom 10 är 6 trombonister, 3 trumpeter och 1 horn. Ingen tuba altså,.. riktigt synd! Jag hade hoppats på en balanserad brassensemble, men det kommer ändå bli kul att spela trombonensemble.
Och som lärare har jag som sagt Håkan Björkman, lärare på högskolan också och topptrombonist! Verkligen en av världens bästa! Efterssom vi är så många trombonister i år kunde han inte ta alla, men de tre som är kvar från förra får honom och jag, tur igen!

Menmen ska inte tjata med om det nu! Jag var inne en sväng till stockholm city osså och köpte SL-kort (nu får jag INTE tappa de!) och var i stadsbiblioteket. Älska Stockholm!

Liten pojke i stor stad!Ja nu är jag i Stockholm. Jag har inte flyttat in i folkhögkolan än, det ska jag göra imorn, idag är jag bara hos Cecilia. Det är härligt att äntligen få komma upp hit, jag har längtat efter det länge! Men det är ju inte bara positivt såhär innan. För det första vet jag inte om jag kommer trivas. Det är mycket möjligt att jag inte kommer att trivas med dom andra som går på utbildningen. Och sen vet jag itne om allt kommer vara så bra som jag tror. Och jag kommer ändå inte ha så lätt att ta mig till affärer och så för jag bor ca 3 km från tunnelbana och pendeltåg och det går buss en gång i timmen på dan, och inte så sent på kvällen. Så jag har tagit med en cykel som jag kan använda.
Men ändå vad härligt! Få hålla på med musik hela dagarna, bara spela och lära mig teori, öva själv o.s.v. Och nu ska jag ju äntligen få lära mig piano också. Jag har ju spelat en hel del innan men aldrig tagit några lektioner så det är ändå nytt.
Men jag ska höra av mig hur jag kommer trivas... jag lovar

Samtal med kungenIgår såg jag flera gamla klipp på svt med kungen och kungafamiljen, bland annat det klippen som bilden här är tagen ifrån vid HM Carl XVI Gustav Bernadotte och HM Silvia Sommerlaths förlovning. Dom såg verkligen bra ut!! Jag tycker att dom fortfarande gör det, men det är ju annorlunda när dom är unga. Ni kan föresten se lite roliga klipp med dom här
http://svt.se/svt/road/Classic/department/602/jsp/Render.jsp?d=112264&lid=puff_1652106&lpos=extra_0

Hur som hellst var jag väl uppfyld av kungatankar för när jag sov sen drömde jag att jag träffade kungen och fick snacka med honom! Han var hur trevlig som hellst, och jag berättade balnd annat för honom att jag sett lite klipp om dom dagen innan, bland annat när dom gjorde korv och Madeleine ropade "MERA KÖTT MERA KÖTT". Han var såhär lagom förnäm, absolut itne högfärdig på något sätt men ändå höll på sin värdighet, och kunde göra det samtidigt som han pratade med mig och skämtade och så...
Men tyvärr var det ju bara en dröm!:( Jag skulle så gärna vilja få tala med honom!

LÄNGE LEVE KONUNGEN!

Sommar sommar sommar....Det är bara så HÄRLIGT med sommar! Jag brukar i vanliga fall inte va så stort fan av sommaren, brukar mest vara mygg och svettigt jobb. Men när man är ledig kan man njuta av det mycket mer. Inte så att jag är jättemycket ute i naturen, det ska jag inte påstå. Men jag är ute och målar lite på friggeboden, tar en paus och käkar ett äpple (dom första äpplena är klara faktiskt) njuter av nån musik, spelar lite piano, fortsätter måla. Och på kvällen behöver jag inte känna någon press för att klockan är mycket. Det är verkligen härlit med lov!=)
Och vi har plockat mängder av blåbär iår, vilket jag gillar för jag älskar blåbärspaj!
Om 3 veckor har jag redan flyttat till Stockholm och börjat på skolan. Det ska bli både tråkigt och roligt. Jag längtar efter att få spela mängder, få bra undervisning, lära mig piano på riktigt, lära mig teorin och bo i Stockholm (även om jag bor utanför), men det är ändå lite sorgligt att lämna familj, vänner och hembygd... Hultsfreds kommun har jag inte gillat så mycket, men Lönneberga-Silverdalsområdet är trevligt om man bortser från invånarna;)  Och tänk vad mycket jag kommer sakna Nicki!
Men ändå.. härligt med sommar. Det gäller att njuta när man kan! Om någon vill hitta på nåt, slå gärna en pling!

RSS 2.0