Värsta resan hittills!


Idag hade jag den utan tvekan jobbigaste resan i mitt liv. Jag skulle åka från Ågesta till Lönneberga, vilket borde ta ca 4h15min. Men riktigt så blev det inte. Först 14:20 buss och tunnelbana till centralen, det gick väl bra förutom att det är jobbigt med mycket packning (en stor rullväska, en ryggsäck och trombonen) i spärrarna och så. Väl framme vid centralen kom jag på att jag inte hade tagit ut någon biljett och hade inte heller bokningsnumret. Cicci var i västerås och hade inte tillgång till internet så jag fick ringa hem istället, och mamma kunde fixa det. Problem 1 löst.
Men sen var det så fint att i Flemingsberg, söder om Stockholm var det problem med tågväxeln, så all trafik som gick söder om stockholm var avstängd = alla pendeltågstrafik och alla sj trafik mot linköping, göteborg, malmö, örebro, o.s.v. Ni kan ju tänka er vilken kalabalik det var med spårbyten och förseningar. Som om inte det var nog hände det en olycka i Stockholm Södra, så det blev ännu mer problem. Och tåget som jag skulle åka med åkte inte heller i tid, vi väntade på centralen i 1 h (inne i tåget, som komm i tid, men inte fick åka), sedan väntade vi i Älvsjö, Flemingsberg och Kolmården, så när vi komm till Linköping var vi 1h 40min sena, och naturligtvis hade jag missat mitt tåg till Hultsfred, så jag fick vänta till nästa 45 min senare.
Men det tåget åkte inte heller i tid, utan åkte en halvtimme sent, och det var inte riktiga kustpilen utan små skittågen (bilden). En bit efter Rimforsta stannade tåget, och släkte ner helt. Belysningen och värmen släktes ner så vi satt i mörkret mitt inne i skogen. Dom försökte länge få igång tåget men det gick inte så tillslut fick dom ringa vidare, men det gick inte så jättebra. Vi fick veta att en buss från Vimmerby skulle komma, men att vi skulle få gå till Rimforsa som låg ca 4 km längre bort. Jag hade som sagt fettunga väskor, o bara gympadojor o ingen mössa. Ute var det mycket snö och ca 20 minus (Jag vet inte exakta men i Horn ganska nära, var det 25 minus), så vi fick lite halvpanik, men personalen på tåget sa att vi skulle stanna i tåget tills bussen kommit för det var varmare där. Visst, det var varmare där, men ändå riktigt kallt och tillslut satt alla o bara skakade av sköld, det var som sagt riktigt kallt ute!
Och bussen kom inte, alla blev mer o mer trötta. Dom som skulle till Kisa gick från tåget iväg till en väg bara några hundra meter bort, och blev hämtade av släktingar, men vi andra satt kvar. Men vi slapp åtminstone gå ända till Rimforsta för bussen skulle komma till vägen som låg några hundra meter bort (ca 10 min gång). Till vår otroliga glädje kom efter kanske 2h15 min brandkåren med filtar till oss, och så tog dom vår tunga packning på fyrhjuling så fick vi bära den lättare packningen. Och vi behövde bara gå en liten bit, sen fick vi åka brandbil till bussen! (wwiiii:D) Totalt satt vi i tåget och frös i 2h 40 min, och det var inge lyse, och toan funkade inte!
Men vi hade ganska skön stämning ändå, försökte se det positiva, för det var inte förarens fel, han hade blivit beordrad att köra tåget även om det bara hade en fungerande motor. Men några oroliga föräldrar hade nog larmat polisen för polisen letade med hundar, i skogen efter två av passagerarna! :D
Det slutade med att jag kom hem 1:50 på natten, och hade inte gått på toan sen 14:00, och hade det inte varit för en snäll gubbe på tåget som hade en hamburgare och läsk, hade jag inte ätit sedan 12:00... En resa som brukar ta 4h15min tog 11h 30 min... INTE OK!

Pepp på att spela!Det går alltid i vågor hur pepp jag är på att öva trombon, och också hur bra det går att spela. Jusst nu går det faktiskt ganska bra att spela och jag är väldigt pepp också. Det jag är orolig för just nu är att jag ska tappa över lovet, att jag inte har den diciplinen och möjligheten att öva. Det kommer vara mycket folk hemma över jul. I värsta fall får jag åka till kapellet när jag behöver öva. Men jag har inte råd att tappa något över julen. För v 11 är sökningarna. Det kan låta som det är jättelänge till v. 11, men om jag inte är i form efter jullovet, tar det ett bra tag att komma i form igen, och sen ska jag hinna sätta styckena bra också! Det skulle va så sinnessjukt skönt att komma in på musikhögskolan, även om jag fortfarande verkligen inte tror jag gör det!
Om jag inte kommer in tar jag inte livet av mig, för då går jag ett år på LMH vilket också är sjukt kul, och musikläraren där är en duktig trombonist, så jag kan få lektioner. Och sen kan jag söka året efter i så fall. Det jag då är rädd för (finns mkt att vara rädd för!) är att jag inte hinner och orkar öva så mycket som jag borde. Men om jag bara kan hålla mig lika motiverad som jag är nu ska det nog gå bra...
Det gäller bara att ha nån att se upp till! Och jag skämms inte för att säga att jag ser upp till Håkan (bilden) riktigt mycket! Han är otroligt duktig tekniskt, spelar sjukt vackert, och har en härlig attityd. Han är seriös med spelandet, vet att han är duktig, men är inte det minsta överlägsen i sättet och är alltid glad och trevlig. Det sägs ju att Lindberg kan vara lite "bitchig" och vill att alla gör som han vill... sån är itne Håkan!

Vinter!Idag (precis som alla andra dagar) när jag vaknade hoppades jag på snö och vinter när jag med spänning drog upp rullgardinen. Men skillnaden mot alla andra dagar var att det faktiskt var snö och vinter idag! Bara det var ju en bra start på dagen, och när det sen var risgrynsgröt till frukusten blev det bara bättre! Humör i topp till repet med brassensemblen altså, men så fick jag veta att Johannes (en trombonist här) mormor hade dött, och även om inte jag kände henne blev jag ju ledsen för hans skull, och stämningen var inte riktigt lika glad längre...
Men vem kan vara oglad nån längre tid när det är snö ute? Inte jag iaf! Efter samling med allsång av julsånger, och lunch sov jag faktiskt lite för jag har börjat få tillbaka den gamla dygnsrytmen (det kanske ni kan se på tiden jag laddar upp det här inlägget!:P) men de va så skönt! O sen duchade jag och gjorde mig iordning för julkonserten som vi skulle ha på Södermalm!
Det var en rolig konsert, vi spelade ett styckte med tre satser, för tiomanna-brass, och sen kompade alla till allsången som vi hade. Sen spelade Stina (hornist) och Robert (trombonist) ett solostycke var, och jag, Robert och Susanna spelade en plankad version av de tre tenorernas "O helga natt", som vi spejsat till lite så det blev lite skådespel osså;) Ni skulle sätt oss, vi röjde fett! Men det går inte beskriva så skyll er själva att ni inte komm till konserten.
Sen efter konserten har jag spelat massa piano! Och det snöar nu igen, härligt! Och nu ska jag strax sova, men först ska jag lyssna lite mer på Christian Lindberg! Det borde ni också göra! Puss

Julshopping!Igår blev det sent! Först gjorde jag, Stina, Susanna och Fredrik tacos som vi käkade och kolla på "på andra sidan häcken" och sen kollade vi lite tv på kvällen och snackade. Men jag mitt klantarsel hade glömt att jag höll på att tvätta så jag fick ta ut ena tvätten och slänga in den andra mitt i natten, och naturligtvis glömmde jag den igen så jag var inte klar med torktumling och allt förrän efter kl. 3. Och när man för en gång skull får sovmorgon tar man ju den såklart, så jag gick upp 12:30 idag!=)

13:20 bar det av in till stan för julshopping! Det var verkligen jättehärligt, jag var i några olika gallorior men mest gick jag runt inne i city vid drottninggatan, sergelstorg, hötorget, NK, o.s.v. Som ni säkert förstår var det fullt av folk över allt, men jag gillar det! Det var itne så att det var jättelånga köer för affärerna är ju anpassade för mycket folk. Och jag som snålat som en giraff hela hösten tyckte naturligtvis att det var kul att äntligen få gå runt o leta efter roliga saker som jag fick köpa! Och som grädde på moset började det snöa jättemycket! Och jag har bara längtat såååå mycket efter snö... Och lite musikanter spelade julmusik, och vid sergels torg satt två spraykonstnärer och målade tavlor med sprayfärg. Otroligt duktiga är dom, och dom målar snabbt. Jag kan inte för mitt liv förstå hur dom kan va så säkra och duktiga som dom är, helt fantastiskt.

Och så spelade dom in en film också! Riktigt kul att se. Det var en aktionscen med en man som bråkade med några andra män och så stod flera "coola" män och såg på. Dom körde hela actionscenen i slow motion, och sen speedar dom upp den sen på datorn antar jag. Men dom gjorde det riktigt bra måste jag säga! Fast dom hade säkert övat en del. Sen spelade dom lite andra scener också, och jag kan erkänna att jag gick förbi precis bakom nån extra gång, så om ni ser en film där dom är på sergelstorg, kolla lite extra så kanske ni ser mig i bakgrunden. Tillslut när alla julklappar var köpta åkte jag hem, och kom hem lite efter 19:00, lång, hård och rolig dag!;)


Puss på onsdag!


Bra bild va? Jag lovar att minst fem personer sitter o muttrar för sig själva, och tycker jag borde valt en annan bild!;) Jätteroligt tkr jag! Och det ser ju jättemysigt ut för dom haha!
Men jag vill istället kyssa onsdagarna, för dom är så sjukt härliga! Bara en lektion på hela dagen, en körlektion! Egentligen skulle jag gå upp öva trombon innan frukosten, men den här morgonen kändes det som jorden och pluto skulle gå under om jag gick upp. Och vem vill det? Så jag sov till frukosten. Men sen efter kören tog jag ett skönt långt övningspass med trombonen! Och sedan sov jag nån halvtimme (för jag va så svinigt trött!) till lunchen... grymmt skönt. Ni vet när man nästan bara halvsover, med kläderna på och musik i bakgrunden.
Och efter lunch har jag bara övat något till pass, suttit med tända ljus och druckit kaffe med Robban o Jenny, o lyssnat på Sjostakovich (ryska namn borde förbjudas!!), o spelat lite, o.s.v. Det är så avslappnat och skönt, och dessutom har det gått ganska bra att spela idag!
Och sen på kvällen åkte jag till järvstaden eller vad det nu heter, där Andreas och Hildegunn bor, och hade bibelstudium! Trevligt och givande! Johan burman har ju också flyttat ner till stan! Härligt, och stort välkommen! (vet ni att man skriver välkommen men välkomna? Roligt va?;P) Jag älskar att vi äter mat och umgås osså vid bibelstudierna så det inte bara blir åka dit, ha bibelstudium och åka hem.

Sååå, nu kanske ni förstår varför jag vill pussa onsdagarna!

JulfestHelgen har tillbringats hemma i Lönneberga. Den här helgen var det orkesterföreningen som behövde trombonist! Jag var inte så jättepepp på att åka hem egentligen eftersom jag varit hemma helgen innan, men gjorde lite för att vara snäll. Men det var ändå kul! Jag han träffa lite kompisar o spela spel och käka pizza och så. Men sen idag skulle jag åka upp till Stockholm och hade kollat så att jag skulle komma i god tid till gehörslektionen, men naturligtvis är tåget som skulle gå mellan Hultsfred och Linköping trasigt så jag fick gå, och det tog en evighet! Nämmen jag fick åka buss till Linköping och missade tåget där o blabla, så tillslut kom jag lite försent till lektionen i alla fall! :/
Men vi hade julfest med KTHs orkester idag! Det var kul! Först repade vi lite, sen dukade vi om och åt en liten buffé, med julmust o vin o sånt för dom som gillar de. Och så lite godis och naturligtvis julklappsutdelning med en tomte! Och så skulle han dra ett rim som han kom på när han stog där, mitt var "Trombonist, bror till CecilIAS, nämligen Thobias" :P Alla känner ju Cicci bättre än mig för hon har varit med länge och sitter ganska ofta som konsertmästare...

Jusste kan berätta en rolig och sann historia om en person som jag inte tänker nämna namnet på, men som bor i Vena och spelar klarinett och går NV2 i Hultsfred. Han skulle hitta på något med en kompis, men så skulle dom bara svänga förbi honom för han skulle hämta något. Så kompisen stod på yttertrappan och väntade, medan P... jag menar klarinettisten gick till sitt rum. Men så glömde klarinettisten bort att han skulle va med kompisen, så han satte sig vid datorn och började spela dataspel! Och stackars kompisen stod och hackade tänder ända tills klarinettistens pappa såg honom på bron och fick påminna klarinettisten! ASG

En intensiv vecka till!Den här veckan har verkligen varit intensiv! Vi skulle ha konsert med KTH's symfoniorkester på torsdagen, så vi hade rep på måndagen som vanligt, på tisdagen skulle jag repa med Lilla Akademiens brass, men det blev inställt märkte vi när vi var där ;) Tredje gången jag åkte till odenplan och fått veta det när jag redan var där! Så jag, Susanna och Robert tog en fika på café 60. Negerboll för mig som vanligt, det är ju så gott!;) Men sen skulle jag se en konsert när Stina och Sjövärnet spelade en konsert, så jag stannade på stan och kollade i affärer. Det var härligt, jag älskar verkligen att gå i city när det är mkt folk! Konserten med sjövärnet var också bra! Dom spelar bra, och om du läser det här Stina så spelar du jättefint! =) Om du inte läser det spelar du ändå jättefint.
Onsdag var det rep igen med KTH's symfoniorkester, och på torsdagen var det först lunchkonsert på ågesta och sedan julkonserterna i Engelbrektskyrkan. Det är den kyrkan som är på bild, den ligger på en höjd också så det är jättefint där. Och det var bara så hääärligt att spela konserten. Orkestern spelade bra! Det var iofs en del inhyrda men det brukar låta bra om orkestern. Och vi sjöng med teknologkören som fått internationella priser samt en solist från operahögskolan. Jättebra musik vi spelade och det blev en helt speciell stämning när man sitter med stor orkester och stor kör i en fin stor kyrka! Och ute var det kallt och frost! Helt underbart, det är sånt som jag bara älskar. Man får en sån kick av att spela konserter!=)

Och idag fredag hade jag trombonlektion och åkte sedan hem för att spela konsert med orkesterföreningen på söndag. Direkt när jag kom till hultsfred var det rep, så jag kom inte hem förrän typ 9. Och dessutom har jag haft lektioner och egen övning hela veckan... det har varit MYCKET! Men ändå jätteroligt! Fast jag har sovit så lite, ganska sena kvällar och sen går jag ju upp tidigt på morgonen och övar trombon innan frukost. Jusst vi gjorde pepparkakshus också på onsdan, kolla in de! Det är stadshuset!

RSS 2.0