Sommarlov


Idag var det en kille från Aix-en-provence i Frankrike som frågade mig om det var möjligt att han fick komma hit och vara här en del av sommarn nästa år. Vi har chattat lite då och då i drygt ett år, men vi känner ju inte varandra jättebra. Han ville lära sig bättre engelska sa han och frågade om Sverige var ett bra land att lära sig engelska i. Och jag sa att i princip alla svenskar kan tala engelska, men att det ändå är svenska som är språket i Sverige, och att det inte är många svenskar som kan perfekt engelska. Men han verkade ändå sugen på att komma, och jag skulle tycka det var kul om han kunde komma...
Fast jag sa att vi bor långt ifrån någon stor stad och att jag är kristen själv. Men han var tydligen också "hårt" kristen, fast katolik då. Han sa att han brukade gå till kyrkan varje vecka och så, men att han inte hade nånting emot protestanter och skulle tycka det var intressant att gå på protestantisk gudstjänst. Nu är det ju absolut inte säkert att han kan komma och att mamma tycker det är ok att han stannar en längre tid och så. Men ändå, hur kul skulle de inte va om han kom, och vilken bra franska jag skulle lära mig!=)

Idag var jag i linköping och hade körlektion, stadskörning och motorväg. Det gick nog ändå ganska bra, men det är alltid mkt att tänka på. Imorn har jag sista körlektionen och halkbanan. Den ska ju vara rolig har jag hört, men jag har också hört att man faktiskt kan bli underkänd på den! Sen på onsdag gäller det! Tänk på mig kl 10 och kl 13, om ni inte kommer ihåg båda, så koncentrera er på 13 för då är uppkörningen;)

Vill ha körkort...Som ni säkert vet flera av er är jag mitt inne i en intensivperiod för att ta körkortet. Så jag åker till Vimmerby varje dag och har åtminstone en lektion om dagen. Tyvärr är förbindelsen Lönneberga-Vimmerby sämst, och för att spara pengar försöker jag åka samtidigt som mamma och pappa, så det har blivit tidiga morgnar och sena eftermiddagar. Och allt går inte topp med körningen. Dom tyckte jag körde för snabbt in i korsningar och så, och jag kan väll hålla med till viss del men tycker dom är lite väl petiga. Men idag tog jag det långsamt o lugnt och då var hon väl ganska nöjd. Men det är alltid en del saker att jobba med, och egentligen skulle jag behövt en lektion till, för i Vimmerby vill dom ha två repetitionskörningar innan uppkörningen, som blir nästan som uppkörningen, men jag kommer bara hinna en.
Jag har ändå tagit ganska många lektioner tycker jag, men om man jämför med snittet i Stockholm som sägs vara 31 har jag ju tagit jättefå!;)
Men jag är så sjukt trött på att va i vimmerby hela dagarna, och pressen jag hela tiden känner, så jusst nu är ja sjukt less på det! Jag vill bara ha körkortet och skita i resten, jag bryr mig inte så hårt om jag är bäst på att köra, bara jag har kortet. Så jag hoppas verkligen att jag inte kuggar, men det kommer jag säkert göra för det!
Det är kul att va hemma och träffa lite folk jag känner och så, men måste ändå säga att jag längtar tillbaka till Stockholm en del. Jag trodde jag skulle känna det skönt att komma till vimmerby, hultsfred, dom orterna och kanske tänka att det ändå är såna orter som jag vill bo på, men näee. Verkligen inte just nu! Jag vill bo i Stockholm! Sen är det som sagt jättekul att träffa lite annat folk jag känner, och ser fram mot lägret mycket!

Håll tummarna för mig, jag kör upp på onsdag kl 13:00 så tänk gärna på mig då!

MusikalkvällIgår kom Daniel hit vid 3-tiden nån gång. Det var kuligt! Vi han lyssna på musik, spela Svea Rike (som jag hade ägt på om inte daniel varit så ond!) och på kvällen efter medlemsmötet i kappellet körde vi en musikalkväll. Först såg vi Sound of Music för Daniel hade aldrig sett den innan! Men efteråt ville han se Fantomen på operan, så då såg vi den med! Och Krille hade bakat kladdkaka så vi åt det och glass, och kollade musikalerna. Det var kul! Jag har ju inte träffat Daniel på länge innan, typ inte sen somras tror jag inte! För dom gångerna jag varit hemma har inte han varit det. Men det blev ju lite sent. Daniel åkte hem halv 4;)
Jag gillar Sound of Music, det är lixom trevlig och har bra musik. Men Fantomen på Operan har ju en starkare historia. Jag har faktiskt läst boken, sett musikalen och sett filmen... haha, så jag kan den nu;) Musiken är väldigt bra verkligen....

Och idag har jag varit på gudstjänst med "kyrkkaffe" efteråt. Alltid kul att träffa lite Silverdalingar!


Hemma igenJa idag åkte jag hem, hem som till Lönneberga. Jag gick redan vid halv 6 som jag bestämt och det var kallt och jättetungt med alla packning. När jag komm till busshållplatsen var jag död! Men jag levde nog upp igen för jag tog mig ända hem. I Hultsfred när jag väntade på bussen hem satt det en gubbe som började snacka med mig, han kanske va 40-50. Han började beklaga sig över hur hämskt Sverige var, och hur dålig svenska polisen var, och att barnen här inte blev uppfostrade rätt och allt. Från början trodde jag han var påverkad av alkohol eller knark, men det förstod jag sen att han inte var, för han beklagade sig och svor mkt över alla som testade knark och sen fastnade i det. Han bodde själv i England nu, men hade också bott mycket i arabländer som saudiarabien och Libanon, och dom länderna hade ju mkt hådare lagar en Sverige. Och han snackade om mobbning och blabla. Det var en hel del jag inte höll med honom om, men jag log höll med och försökte säga nåt förnuftigt som han skulle gilla, för jag litade inte en sekund på honom! Sen när jag skulle gå så sa han att det var trevligt och snacka med en ung vettig person för en gång skull, och jag tackade jag med, och sa att han fick ha det så bra o.s.v. Det gäller o va trevlig med mysko människor!

Nicki älskar mig! Han följer mig som en hund! (hihi, lite roligt va de väl?)

Lite ledig...

Idag hade vi en solokonsert igen, och den här gången spelade jag på solokonserten. Både trombon och piano. Jag var nervös innan ganska mkt faktiskt, speciellt för pianot för jag visste att det kunde gå lite hur som hällst! Först spelade jag trombonstycket, och det var en hel del jag velat göra och som jag övat på innan som jag inte gjorde när jag spelade upp, men ändå kändes det som det gick ganska bra. Jag hade inte toppenton hela tiden, men det kunde absolut gått mycket sämre, och jag var itne så nervös att alla dynamik försvan. Däremot tog vibratot stryk!=)
Sen direkt efter skulle jag spela piano, och det är ett stycke med mkt sextondelar i högerhanden. Och jag kan inte få handen att göra som jag vill! Jag vill att den ska göra sextondelarna jämna, men den gör dom inte jämna ändå... STTÖÖÖÖRRIGT! Och när jag övat på stycker komm jag bort mig helt många gånger, men som tur va gick det ganska bra när jag spelade upp. Ända till jag märkte att bara halva sista sidan syndes, då blev det panik. Jag visste inte om jag kom ihåg sista sidan utantill, men det gjorde jag tydligen för jag tog mig i mål, även om det var långt ifrån perfekt!
Jätteskönt att konserten är över, och den var rolig ändå!

Sen har jag varit ute och gått en lång promenad med Fredrik och Sussanna. Så för att jämna ut det nyttiga åkte vi in o handlade choklad, kakao och marchmellows så gjorde vi varmchoklad med smält choklad, marchmellows och grädde i! Svingott, men jag blev så äckligt mätt av de!=)

Och imorn åker jag hem. Jag tänker vandra här ifrån redan halv 6 nån gång, så hinner jag med buss o tåg till centralen där jag åker med andra tåget. Ska bli jättekul att få åka hem och träffa folk igen!! Men jag har ju pressen att klara körkortet!! Jag hoppas och ber för det bästa! Men jag ska va hemma i 2 ½ vecka typ, värsta "lovet"!

Kommer nog ändå sakna Ågesta, spelandet och Stockholm, men jag kommer tebax snart.

PÖÖÖSS ALLA!

Slappdag!

Idag tog jag en lååång sovmorgon för jag hade absolut inget som jag var tvungen att göra idag, och det var två veckor sedan jag fick sova ut. Jag har suttit vid datorn, kollat lite videoklipp, lyssnat på musik och pluggat lite vägmärken. Jag är ju hos Cicci i Täby den här helgen också, så hon gjorde lite mat åt mig och jag diskade.

Den 16 november ska vi ha en konsert i Tacksägelsekyrkan i Trångsund, Huddinge kommun, med brassensemblen på Ågesta. Jag är inte helt säker på datum och plats, men om jag inte minns fel var det så. Då ska vi bland annat spela det härDet  här är första och andra delen, men vi ska spela alla 5, med samma arr som dom här. Ni kan se dom andra delarna på youtube. Vi ska också spela det här, fast för brasskvintett:

och några andra fina och roliga stycken, så ni borde verkligen åka dit. Åtminstone ni som bor i Stockholm!

Vad allt kan ändras snabbt!Jag hade en lektion med Håkan Björkman idag igen. Lektionen var ungefär en timme, men vi bröt i mitten och gick och åt. Dom andra på brasslinjen hade redan ätit så det var bara Håkan och jag som käkade. Han är inte bara sinnessjukt duktig trombonist utan också otroligt skön person, alltid glad och trevlig och det var kul att få snacka med honom. Jag vet att han är en människa, men en övermänsklig sådan, så det är kanske inte så konstigt att jag ser upp till honom! Men så började jag tänka på hur olikt det var för ett halvår sedan. Då bodde jag i Lönneberga med 200 invånare, och kunde nästan aldrig gå på riktigt bra konserter. Som trombonlärare hade jag Annicka Rickardsson, som var en väldigt bra lärare tycker jag, så där hade jag tur. Men orkestrarna var ju helt klart amatörnivå, och hade aldrig tillräckligt med folk.
Nu bara några månader senare har jag Håkan som trombonlärare. Det är ju naturligtvis svårt att bedöma hur bra musiker är, men han har vunnit internationella priser som bästa solotrombonist, så han tillhör ju absoluta eliten. Jag kan gå på flera konserter i veckan med riktigt bra orkestrar och ensamblar, och själv spelar jag med i en orkester som ändå är ganska bra. Och de två brassensemblar jag är med i är också bra, där de flesta tänkt bli musiker. Det har helt klart ändras, och jag tänkter bara passa på och njuta för jag älskar alla möjligheter jag får och att bo i Stockholm!

Det är alltså Håkan som spelar på båda videoklippen.

Missade bästa stycket!Idag skulle jag på konsert igen i Berwaldhallen. Det är ju gratis och bra konserter så varför inte utnyttja?=) Dom skulle spela bland annat Ravels "pavane pour une infante défunte", som är verkligen jättevackert! Och jag hade kollat noga att om jag cyklade 18:25 från Ågesta skulle jag hinna med tunnelbana och buss så jag kom till Berwaldhallen 19:15 och konserten började 19:30 så det skulle räcka. Men sen kom jag på toppenidén att cykla lite tidigare och köpa nånting att äta i Farsta Strand, men det var så lång kö på konsum, så jag bestämde mig för att jag hoppar av nån annan stans. Så jag hoppade av i Skanstull och köpte något, för jag hade ju ändå 15 till godo innan konserten. Men det inte lilla tehå tänkte på var att 76an från Slussen inte går lika ofta på kvällen. Så jag missade den och tog 2an så kunde jag gå från norrmalmstorg. Men sen såg jag att nästa 76 skulle komma bara en minut senare, så jag hoppade av i gamla stan och tänkte vänta. Men bussen var 6 minuter sen, och med restiden skulle jag bli minst 6 min sen. Så smart som jag är börjar jag springa för att hinna. Men det var aslångt till Berwaldhallen och jag kom inte dit förrän 19:46 när det fina Ravelstycket redan var spelat.... SUGIGT!!! Så jag fick nöja mig med Stravninsky och Strauss, iofs fint det med, men inte lika. Men dom spelar imorn igen och jag har fått en till bättre biljett så jag ska dit o bara höra första stycket=)

Och imorn ska jag spela på lunchkonsert här på Ågesta också. Rimsky-Korsakows trombon concerto, och sen ett pianostycke också. Det värsta är att det är 5 trombonister till som går på Ågesta, så dom kommer tänka på allt fel och fult jag spelar :D Och pianostycket kan gå lite hur som hällst, ibland går det bra men ibland går det riktigt, riktigt dåligt!! Hoppas på de bästa!

Detta är jag

Jag kommer från: - Lönneberga, Småland
Jag heter: - Gustav Thobias Nilsson
När fyller du år?: - 1 Mars, första dan på "våren"
Om sex månader: - Kommer jag förmodligen gå på Ågesta, och förhoppningsvis är jag rysligt bra på att spela;)
Jag samlar på: - NOTER!!

Mig själv med tre ord: Glad, Intensiv, tjurskallig
Jag ville bli när jag var liten: Pyroman och brandman
Är du kittlig: Det beror faktiskt lite på, ibland är jag jättekittlig, ibland inte.
Mitt rum kan beskrivas som: Ljust, ofta stökigt
Spelar du något instrument: Jag är gift med min trombon Felice, och spelar också piano
Något du absolut inte äter: Valar, och andra utrotningshotade djur, blodmat...
Vad sa du senast: Godnatt
Det här är jag bra på: Allt beror ju vad man jämför med, men jag får väl säga musik och matte... 
Brukar du svära mycket: NÖ! Aldrig...
Vad vill du jobba som: Första trombonist i en symfoniorkester i Paris, Stockholm eller Wien
Gillar du att sjunga: Ibland är det kul ja... singstar är askul:D
Gungar du på stolen: Uja!! Det är ju så skönt!
Vilken hand håller du gaffeln i: Men vänster såklart!
Anser du att du är stark: Nja, skulle nog inte påstå det. Men jag har en stark vilja!
Använder du knark? Är kexchoklad knark?
Tänker du någonsin pierca eller tatuera dig? Aldrig någonsin! Spec, inte pierca! 

FAVORIT
Färg:
Mustig grön
Mat: Kött med potatis sås och grönsaker... exklusivt ska de va! 
Låt: Det varierar men Tchaikovskys violinkonsert är en favorit!
Ämne: Musik, matte eller franska
Plagg: På mig själv kostym, det känst gutt. På tjejer, kavaj-jackor. Gärna röda! 
Skor: Ingen aning...
Ställe:  Den finaste plats jag varit på är Paris, men det kanske inte är mitt favoritställe ändå. Hemma vid jul kanske?

Gröna eller röda äppeln.? - Gröna, omogna och sura 
Vilken tid gick du upp idag.? - 8:30!!! Inte illa för en söndag va?
Har du sovit i din egen säng inatt.? - Jo, eller jag äger inte sängen, men sängen som är min "riktiga säng"
Har du strumpor på dig nu.? - Ja vita puma, men jag fryser så jag vill ha ett par till!
Hur svarar du i telefon.? - Thobias Nilsson/Hallå/Tja/aha? eller möjligen "vad vill du mig ditt räliga as" (fast de är verkligen inte ofta!)
Var vill du bo när du blir stor.? - Jag tror att när jag ska slå mig till ro för gått skulle jag vilja bo i Danderyd, eller något annat ställe med villor hyffsat centralt i Stockholm 
Är det okej att gråta.? - Ja, så länge man inte gör det för att andra ska tycka synd om en!

Vad skulle du göra om du vann 1 miljon.?
- Köpa massa småsaker jag behöver, skänka ganska mkt, och ställa till ett party för nära och kära! 
Bär du glasögon eller linser.? - Jo jag har glasögon och känner mig mkt diskrominerad 
När går du upp ur sängen en helgmorgon.? – 10 -13 nån gång
Vill du gifta dig.? - Jo, inte än, men nog vill jag gifta mig!
Vill du ha barn.? - Ja, när tiden är mogen sas.
Är du bra på att laga mat.? - Jag kan det inte egentligen, men har jag resept brukar de gå relativt bra...
Vad dricker du helst när du är törstig.? - Mjölk från emåmejeriet
Vilken är din favoritglass.? - GB Daimglass!
Tror du på ett liv efter döden.? - Jomen visst gör jag det. Vore väl skräp till kristendom om jag inte trodde på evigt liv;) 
Tycker du om sushi.? - Näe, tror inte de, men har bara smakat pyttelite 

Har du en bästa vän:
Jag tror inte jag kan säga nån som är mkt bättre vän än alla andra...
Vem säger du allting till: Asså inte äns jag säger allt! Men cicci vet ganska mkt eftersom hon får straffet att leka med mig på helgerna:D
Vem förstår dig allra bäst: Jag vet inte. Cicci, Emanuel, Karin... jag vet inte. Vissa kanske låtsas förstå mig medan andra är ärliga och säger att dom inte förstår hur jag kan tycka lr tänka så!=)
Vem kan du inte leva utan: Oj, det är många! Eller klart jag kan leva utan dom, men som jag verkligen, verkligne verklinge inte vill:D
Vad äter du helst när du ser på film.? - Pitekaka, kexchoklad, eller liknande 
Bor dina föräldrar tillsammans.? - Aspelut! Och det har dom nog tänkt fortsätta med!
Har du tandläkarskräck.? - Jag har inte haft det innan men har börjat komma på senare år. Lr egentligen spruträdsla!
Är du morgon eller kvällsmänniska.? - Inget av det, jag är NATTmänniska! 
Vilken ögonfärg har du.? - Gröna, men alla tror att dom är bruna innan som kollar riktigt.
Vad är du allergisk mot.? - Pollen, tramporgel
Var du glad igår.? - Ja igår var jag glad! Idag med iofs!


Kristen = svin?För nån vecka sedan på tunnelbanan så hörde jag två killar i 20-års åldern snacka om sin nya klass. Och tydligen var det någon där som dom inte tyckte bra om, och som dom tänkte frysa ut sa dom. Efter ett tag förstod jag att killen dom skulle frysa ut var kristen. Dom snackade lite allmänt om hur konstig han var, att han var kristen. Och sedan började dom hitta på olika tortryrmetoder som dom skulle ha ihjäl honom och andra kristna på den ena värre än den andre. Naturligtvis skämtade dom bara, men ändå. Så dom den ena på nån grym tortyrmetod och båda skrattade gott.
- Näe, vad elakt det vore!
- Ja, verkligen! Men dom förtjänar de som fanatiska svinen!
- Ja, tror man på något sådant får man skylla sig själv.

Jag kommer inte ihåg exakt hela samtalet, jag kommer bara ihåg dom replikerna, men jag minns att jag kände mig lite obehaglig till mod, speciellt eftersom det var trångt och jag stod i princip i famnen på en av dom.

Jag kan verkligen inte förstå varför nån tycker så! Dom skämtade om trotyren, men jag hörde hatet och föraktet dom hade för kristna. Och jag undrar verkligen vad vi gjort dom! Jag skulle bergis klassas som fanatisk av dem, eftersom jag tror på hela bibeln, och vill följa den. Men vad gör det dem?

Ofta känns det som folk tycker att kristna inte är lika intelligenta och medvetna om omvärlden, bara för att vi tror på sådant som andra inte tror på. Men jag håller verkligen inte med! Bland de kristna kretsar där jag är, finns det många som är eller håller på att bli läkare, civilingenjörer, politiker, arkitekter, musiker, forskare o.s.v. Det handlar inte om att vi lever i vår egen värld utan att vi i samma värld kan se en djupare mening och har en tro och ett hopp. Visst, jag tror på en allsmäktig gud, jag tror jesus har gått på vatten o.s.v. men många andra tror på magi, spöken, spådamer, trolleri, sjätte sinnen, telepati och annat som är minst lika ovetenskapligt. Så vad är så fel med att va kristen? Svara gärna!=)

(Jag kan också tillägga att jag inte menar att alla icke-kristna ser ner på oss, men ganska ofta kan man få den känslan)

RSS 2.0