Polis...Jag var i musikhuset och övade för nån timma sen och sen när jag kom ut ur musikhuset var det 10 polisbilar, 3 helikoptrar och mängder poliser... OK, det var bara två polisbilar och 4 poliser, men det är klart jag böjade fundera lite ändå! Det var en tjej här som har asberger som på nåt sätt fått lite kris (Det har jag hört innan! Svårt att missa, ganska högljut;)) Och tydligen hade hon slagit till en assistent... Jag vet inte exakt vad som hänt, hur hårt det var och så, men fyra poliser var det iaf!!

Annars har helgen tillbringats i Täby! Vi har inte gjort så mkt spec. suttit vid datorn, gåt nån promenad, fixat mat, kollat nåt tv-program o så. På söndan efter gudstjänsten åkte jag, cicci, jenny, stina och Rebecka W till Lidingö och kollade läget där! Vi satt på en brygga ett tag och sen tog vi lidingöbanan tillbax för dom skulle på konsert. Men vi ska dit igen nån gång och vandra lite mer har vi sagt!=)

OCH imorn ska mitt telia refill ändras till Telia Max25 = gratis samtal till alla telia och halebop-mobiler och gratis sms till alla! GUTT!=)

Vart bor jag?Det är många som har undrat vart jag bor egentligen, och här på kartan har jag försökt visa vart. Ni ser den röda pricken söder om Stockholm, där ligger Ågesta! Det är ju inte i centrala Stockholm precis, men fågelvägen är det bara några hundra meter till stockholm tätort, och stockholm kommun, och det ligger ju verkligen inte lika långt ut som Södertälje! Ett ganska bra läge för en folkskola tycker jag. Jag önskar bara att bussarna skulle gå lite oftare, nu går dom en gång i timmen i varje riktning... kan va svårt o passa in ibland....

Och lite småfakta om Stockholm
Invånare i kommunen Stockholm: 818 603
Invånare i Tätorten Stockholm: 1 252 000 (då räknas inte t.ex. Täby, södertälje, vallentuna och dom orterna med)
Invånare i Storstockholm: 1 998 896

Såja, det var allt för idag=) PÖööösss

Spelar på!Jag spelar massor trombon nu! (Jag vet att det är en flygel på bilden, men internet är så segt så jag orkade inte ladda upp en ny bild) Jag har  bestämt att jag ska öva trombon 2h effektiv tid varje dag minst. Och det har jag hållit! Det låter inte så mkt, 2h, men tro mig, man hinner bli trött i läpparna ändå, och med alla pauser och pianospelande mellan så står jag ändå i övningsrummen ganska länge...
Men det käns som det ger något resultat. Just för tillfället så är höjden jobbig, men det käns som jag är lite säkrare i spelet ändå och klarar av att spela svagare och säkrare nu än jag gjort tidigare...
Ska spela trombonsolo och pianosolo på en lunchkonsert om två veckor. Fast det är inte så farligt för det kommer nog inte så många... hehe..

Danmark är efterblivet... lr?I helgen var jag hemma och i Danmark. Det var jättekul att träffa thess, michael och Nico! Nico har blivit så mycket större sen jag såg honom sist, och han kryper så snabbt nu! Han kan stå utan att hålla i sig men har inte lärt sig att gå än. Men hur trevligt det än är kan jag inte låta bli att tycka att Danmark är efterblivet. Jag tycker det varje gång jag är där! Dom har moderna aparater och allt, men samtidigt finns känslan av 70-80tal kvar. Det kan bero på att husen ofta är i tegel, och ligger mycket närmare vägen än i sverige. Eller att dom har många hus som det på bilden, eller så kan det bara vara en slump att jag sett många skabbiga hus och att det luktar så mkt rök!
Dessutom bidrar väl språket lite, dom säger afton istället för kväll och mor och far, och har kvar h framför v och sånt... Men som sagt var det kul att åka dit!

Sen han jag ju vara hemma lite, och vara med på Albins dop. Kul kul! Jag hann och träffa ganska många ändå, så det käns som jag uträttade något på resan iaf!=)

Dyrt och snyggt!

Igår var vi inne vid musikhögskolan på en masterclass, och sen en konsert senare på kvällen, så på eftermiddagen hade vi lite ledig tid. Tyvärr hade jag glömt både plånbok och sl-kort så jag kunde inte ta mig nån stans med buss eller tunnelbana, men jag gick istället runt på alla affärer i stan. Vid östermalm finns många fina och dyra affärer. Även om jag aldrig skulle ha råd med dom kläderna är det kul att gå där. Jag såg nån affär där skjortorna kostade 2500:-, lite mer än jag ger för en skjorta;) Men nästan alla som går i de affärerna har så snygga och eleganta kläder på sig, vilket inte är så konstigt om dom nu är berädda att lägga så mkt pengar på kläderna. Jag älskar att gå runt i ett område där allt är exklusivt och alla är klädda snyggt, även om jag själv inte passar in;)

Jag spelade massa trombon och piano idag. Det är så skönt när det funkar att öva, men jag var så trött på eftermiddagen att jag sov över en timme! Och sen på kvällen var jag på bibelstudium! Det är trevligt att ha nått mitt i veckan också och inte bara på söndagen. Och innan själva biblestudiet fick vi mat, pizza som David Svensson gjort=)

I övermorn ska jag åka hem över helgen! Kuligtkuligt!


Snackar och snackar!Ibland är jag riktigt blyg och tyst! Många uppfattar nog mej som tystlåten innan dom lär känna mig! Men dom flesta känner mig nog som en pratkvarn! Och det är jag tyvärr också! Jag snackar och snackar och jag kommer hela tiden på nya saker jag vill säga eller berätta, men tro mig jag säger långt ifrån allt jag vill säga, ofta hindrar jag mig själv! Men grejen är den att jag gillar egentligen att lyssna på andra, jag tycker det är kul att höra hur folk har det, händelser dom varit med om osv. Men ändå snackar jag själv lika mkt varje gång och efteråt tänker jag att jag snackade aldeles för mycket, och bestämmer mig för att hålla käft nästa gång! Jag är förvånad att folk inte är mer trötta på mig är dom är!;)
hmm... jobbigt! Men vem vet jag kanske med åren lär mig att hålla mig på en lagom nivå;)

PÖÖÖSS!

Franska är verkligen vackert!

Efter att jag spelat på fyverkerikonserten idag (som gick bra och var ashärlig!) så var det MÄNGDER av folk som skulle me tunnelbanan. Det var ju många som va på konserten och dom flesta av dom skulle ju me tunnelbanan mot fruängen, så jag fick stå där inne som en pressad sill! Jag var typ fastpressad mellan en gammal gubbe och en kille... men det gjorde inte så mkt för den där killen var fransk och han flickvän var precis bredvid och dom pratade på franska! När man hör franska pratas sådär lite halvslarvigt och vardagligt låter det bara ännu vackrare än när man hör det i tv lr liknande. För i tv och så ska allt va så tydligt att många ljud blir lite fula, typ r-en. Men jag förstod typ inte så mkt av de dom sa, dels var det mkt ljud men sen pratar dom så ruskigt snabbt och otydligt när dom pratar med varandra. Men jag förstod när hon skulle förklara för honom att gammla stan var den där ön i mitten på kartan;) 
Den där killen var ganska lång och höll i en stång så hans arm var precis framför min mun och jag fick en udda lust att bita honom i armen och se vad han och allla andra skulle göra! (A)

Menmen, ni ska få höra lite fin franska... tyvärr är den inte så fin som franska ibland kan vara för det är ju tv och ska va övertydligt, men jag har inget exempel på vanlig franska...


FyverkerikonsertImorn ska jag spela en fyverkerikonsert på kth's borggård, som ni ser på bilden, och vi övade där ikväll. Det var riktigt härligt, 160-165 musiker som spelar stämningsfull musik medan solen gick ner i stockholm... det var bara så härligt. Vissa stunder är bara så klockrena, och det var en av dom. Jag har alltid velat bo i Stockholm, så att en fin kväll sitta i Stockholm och spela i en maffig orkester har ju varit lite av en dröm=)

Ni får jättegärna komma imorn på konserten. Jag tror några börjar spela kl 19, men den stora konserten börjar kl 20:00 på KTH's borggård. T-bana, tekniska högskolan på linjen mot Mörby C.
Vi ses då! /Tehå

Morgon... suck!


Varje morgon är lika jobbig! Frukosten är mellan 8 och 9, men vi börjar 9:10 och innan dess ska jag hinna borsta tänderna, be morgonbönen och göra mig klar, så jag måste gå upp råtidigt! Jag går väll upp 8:10 lr nåt, och jag är riktigt stolt över mig själv. Men ändå kommer jag alltid sist ner till frukosten... Och jag äter förresten frukost om någon undrar! Jag tvingar mig till att alltid äta, och det börjar bli lite lättare att få ner nu.

Egentligen börjar vi brassensemble strax men jag är inte med på första stycket så jag börjar inte förrän om en halvtimme! Och ikväll ska jag spela med alla 160 musiker som ska göra fyverkerikonserten imorn, förra repet hände det nåt med en hornist så hon bara föll ihop på golvet, vet inte vad det var, men hon blev ok sen!

Vi hörs!

Helg hos Cicci!

Jupp helgen ska tillbringas hos Cicci i Täby! Jag träffar inte henne så ofta även om vi båda bor i stockholmsområdet, för hon bor i helt fel ände! Det tar typ 1h 20 min mellan oss, först buss, sen gröna tunnelbanan, sen röda tunnelbanan, sen kort med buss, och sen roslagsbanan! Helt sjukt mkt byten, men jag har som blivit van vid det nu så jag bryr mig inte.

Lyssna in den här! Den är fin faktiskt! Lite speciell, men ändå fin! Ni får gärna heja på mig lite för jag har typ bestämt mig för att försöka satsa på musiker, åtminstone satsa tills jag märker att det inte går!


Påverkas av omgivningen!

Jo även jag påverkas av omgivningen, även om jag alltid gillat Stockholm har jag innan tänkt Stockholm som en av många städer i Sverige, men nu blir det lätt att man tänker Stockholm som enda staden:P Och nyss stod det "Besöksförbud på sjukhusen i norr" och genast tänkte jag på sjukhusen i norra Stockholm... haha..
Men ändå känner jag mig väldigt lantlig! Jag är ju faktiskt en lantis och hur mkt jag än gillar staden kommer det ta lång tid innan jag blir som en stadsbo tror jag!

Nu blev jag osäker!Ja, precis så känner jag mig nu! Idag hade vi samtal med Mats, musikföreståndaren lr vad man ska säga här på Ågesta! Och så frågade han lite vad jag ville göra med det här året och vad jag vill jobba med i framtiden och så. Och jag sa som det var att jag vill egentligen bli musiker och spela i en symfoni orkester, men att jag tyckte det verkade för svårt. Och så frågade han om jag tänkt söka in till musikhögskolan till våren, och jag sa att jag nog inte tänkte det än iaf. Men han menade att jag kan ju ändå söka som övning och att han trodde att jag skulle kunna försörja mig som musiker om jag gick in för det. Det är ju iofs kul att höra men det gör ju genast allt mycket svårare... så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Om jag var tvungen att bestämma mig nu skulle jag öva järnet det här året och söka in till våren, men kanske inte ta det för seriöst, utan om jag skulle komma in skulle jag bestämma då om jag skulle satsa på musiker lr inte... Men jag vet inte! Kom gärna med förslag och snälla kommentarer... just för tillfället är kommentaren "du suger på att spela, bli sopgubbe istället" bannad! Men annars får ni gärna hjälpa mig! Det käns ändå som jag blir bättre men när jag jämför med många andra här på Ågesta känner jag mig inte särskilt bra!

Sen har jag också fått damma av min engelska lite jag hör och läser engelska ganska mkt men jag snackar det väldigt sällan. Men det är en kille i orkestern som kommer från Tyskland och ska läsa 2-årigt masterprogram här som har joinat orkestern och han är jättetrevlig så när vi väntade på tunnelbanan så snackade vi en hel del, och engelskan flöt på bättre än jag trodde! Och Ja, jag snackade frivilligt med en tysk, det finns dackmar-tyskar (dåliga sorten) men det finns även den bra sortens tyskar;)

Imorrn ska jag ha trombonlektion med Håkan Björkman igen! (kolla video med honom på youtube, han är totalgrymm!) och så ska jag ha pianolektion, tvätta alla kläder och sen ska jag dra till cicci och koppla av till söndan när jag ska ha ett stort rep med orkestern igen! Så vi hörs PÖÖSSS!

Duktig ponke!Jag har varit duktig idag! Vi hade bara kör idag på hela dagen, men jag bestämde mig för att inte åka in till Stockholm idag (jag har åkt in till Stockholm alla dagar utom en annars:P) utan istället öva trombon o så. Och jag körde två ganska långa pass med trombonen, borde kanske kört ett till, men ändå ganska ok. Och dessutom var jag faktiskt i skolang gym. Vi har ett gym som faktiskt är likvärdigt med Hultsfeds gym, och det är gratis och jag har tillgång till det dygnet runt och jag var ensam där... HÄRLIGT! Jag har tänkt hela tiden innan att jag skulle gymma lite där men det blev inte av, men idag gjorde jag det. Och dessutom sprang jag 3 km efteråt på eljusspåret här, mitt på kvällen, ganska strongt va? och ändå har jag hunnit roa mig idag också=)

Toppenkonsert!

Idag har jag inte gjort så mycket, vi började med brassensamble, men eftersom vi är så många trombonister är inte alla med på alla, så det blev mkt rast för mig! Sen hade vi reportoarkännedom. Hur gutt som hellst! Vi snackar lite, och sen lyssnar vi på massa musik. Idag var det Beethoven, Mendelssohn, Brahms, Clara Schuman, Fanny Mendelssohn och Wagner! Härligt!

Sen åkte jag in till Stockholm för jag skulle på konsert i berwaldshallen! Det är ett tips till er som är under 23 och bor eller vistas i Stockholm, berwaldhallen erbuder gratis konserter till alla under 23. Det enda man behöver göra är mejla till dom, email finns på deras hemsida.
Men iaf så skulle jag hoppa av tunnelbanan vid Slussen och ta buss! Men hjälp vad mkt bussar, pendeltåg, tunnelbanor, bilar och folk det var! Det tog lång tid innan jag hittade till den hållplatsen jag skulle kliva på, kolla bilden så kanske ni förstår!


Men det var bara så varmt och härligt idag! Toppenväder och Stockholm är så fint, så efter jag hämtat biljetten till konserten hade jag lite tid att strosa på strandvägen, och fixa ett brev på posten och så. Underbart härligt med den delen av stan!

Själva konserten var toppen! Det var så fint att jag rös mååånga gånger! Verkligen jättebra! Mendelssohn, overture till hebriderna, Chopin; Piano Concerto no 2, Brahms; Symfoni no. 2. Och dessutom fick vi två extranummer. Det var Roland Pöntinen som spelade pianoconcerten, och han är så sketans bra! Härligt härligt!


Imorn ska jag sjunga kör!:O


RSS 2.0