Snorvalp i LönnebergaDet är EXTREMT synd om mig idag! Igår kväll mådde jag så bra så, och det gjorde jag nästan när jag gick upp i morse osså. Man kan ju aldrig må helt bra på morgonen men så bra som man nu kan må! Men sen efter nån halvtimme blev jag störtförkyld! Började nysa och snora som en galning, och det under tiden vi spelade brassensemble! Och ni som spelar brassinstrument vet att förkylningen inte blir bättre av att spela brassensemble. Menmen, jag får väl överleva!

Jag åkte hem till Småland idag också! Fick åka med Robert till Linköping, mkt roligare och skönare än att åka tåg ensam! Och för en gång skull gick tåget från Linköping som det skulle så jag slapp sitta fast i skogen i flera timmar! ;) Ska va ganska skönt att få va hemma lite, även om jag inte var trött på ågesta på nåt sätt. Har varit kul där tycker ja, men har längtat efter att få träffa alla i Silverdalen!

sååå tyck synd om mig idag!
PÖÖSSS

utelåst!Ja, anledningen till att jag inte skrev i fredags hur det gick var att jag var utelåst! Jag hade varit borta hela dagen, och kom till Ågesta lite innan 1 på natten och tänkte gå in på mitt rum, skriva ett blogginlägg, och sen sova. Men dörren var låst! Och jag var säker på att jag inte låst den, speciellt eftersom nycklarna faktiskt låg inne i det låste rummet. Så jag knackade på hos Jocke och frågade honom om han visste om nån vatt inne i mitt rum. Och det hade tydligen varit nån arkitekt som frågat Jocke om han trodde att han fick kolla på våra rum, och Jocke sa att han inte kunde svara för oss andra. Men arkitekten kollade visst ändå, och nötet låste min dörr efteråt. Visst, jag borde ha nycklarna på mig, men samtidigt, om dörren är öppen när han kommer kanske den ska vara det när han går också!

Så jag fick sova på en soffa hela natten, precis som på bilden. Och man sover inte likabra när an är ihoptryckt på en soffa, och vissa kommer hem sent på natten, andra går upp jättetidigt o.s.v. Men på morgonen vid 10 lr nåt tänkte jag att Johan vaktmästarn som bor i en lägenhet precis ovanför våra rum, borde ha vaknat så jag kunde be honom öppna. Men då var han borta, och jag var tvngen att åka med en buss vid 11. OTUR! Jag trodde att han skulle va borta hela helgen och jag alltså vara utelåst hela helgen. Robert skulle i och för sig bort och erbjöd mig sitt rum om jag inte kom in i mitt, och det var jätteschysst, men jag ville ha rena kläder och komma åt min dator!

Men Jocke den ängeln, kunde få tag på Johan senare på dagen så han öppnade mitt rum... de va la skönt!=)

Provspelning överLedsen att jag inte höll mitt löfte att skriva hur det gick, anledningen är att jag inte haft tillgång till min dator :/

Men hur som helst, i torsdags var det dags för provspelningen och som jag tidigare sagt var det ovanligt många sökande i år. Det var 22 anmälda, men bara 14 kom så det var inte så många som jag varit rädd för. Men enligt en som sökt några gånger innan brukar det vara ca 8, ibland fler, ibland färre, så det var ju ändå fler än det brukar vara. Men skit samma, det var jag berädd på så jag värmde upp och gjorde mig reda för min speltid, jag var nr 3.

I provspelssalen satt kanske 6 personer i en jury, men som tur var är salen väldigt sluttande så dom satt så högt upp att jag inte behövde se dom i ansiktet när jag spelade :) Obligatoriska stycket, som var morceau symphonique gick faktiskt ovanligt bra. Jag var jättenervös innan (ni ser bilden) men när jag kom in och stämde trombonen kändes det riktigt bra. Så jag började spela, och det mesta satt riktigt bra faktiskt. Jag har spelat bättre när jag övat själv, men hade inte vågat hoppas på att det skulle gå så där på provspelning. Fast jag hade glömmt stämma kvartsventilen så fick skynda mig att göra det när jag hade nån takts paus...haha

Men sen kom avista stycket, som jag normalt brukar tycka det är det svåraste i en provspelning. MEN DET HÄR VA HEMSKT! Asså det gick inte höra någon melodi, och det var 4edelar, 8ondelar, 8ondelstrioler, 4edelstrioler, sextondelar, kvintoler och i synkoper. Det bara inte gick för mig att tänka på rytmen, råläsa tonerna och tänka på dynamiken samtidigt. Så jag sket i dynamiken, försökte göra nåt så när me rytmen och konsentrerade mig på "melodin", fast det inte fanns nån melodi, och det var tillfälliga förtecken hela tiden. Det gick riktigt, riktigt dåligt, så jag trodde det var kört.

Tredje o sista delen var ett gestaltningsstycke, asså ett stycke som jag fick med mig, gick och övade på i 10-15 min och sen spelade för dem. Det gick ganska bra ändå, för det var fint stycke som inte var så jättesvårt. Men jag hade ju redan misslyckats totalt på avisan. Men i alla fall satt vi kvar och snackade med de andra och väntade på att få resultaten när alla provspelat. Det tog jättelång tid, flera timmar, men till sist var de klara. Och en man kom ut och bara: Den som lyckats bäst var.... Jens, två blev.... Olof, och trea blev.... Thobias Nilsson. Och jag blev helt paff, hade aldrig trott det! Fyra var Susanna och Marte delad. Men sen kom han på att han glömt Johannes, och sa att johannes var trea och susanna och marte fyra, men då glömde han ju mig, så jag vet faktiskt inte om jag kom 3a och johannes 4a eller om han va 3a och jag 4a. Men hur som helst blev jag godkänd. Och johannes och Susanna från Ågesta blev också det, så det var kul. Men tyvärr blev inte Robert det, och det var egentligen han jag helst ville skulle klara det. Hade in i det sista hoppats att han o jag skulle gå i Stockholm tillsammans :/

Men jag vill undestryka att jag INTE kommit in än! Jag gjorde teori och gehörsprov igår, flera timmars plåga, som jag måste bli godkänd på, men det tror jag att jag blir. Men sen kommer dom inte ta in 4 trombonister, så om jag är nr 4 och dom tar in 2 gäller det att nr 2 och 3 på listan inte vill gå i Stockholm. Så som ni hör är det stor chans att jag inte klarar det, men jag blev åtmistone godkänd så jag håller nivån, och det är riktigt roligt!

Imorn gäller det!=)

Imorn nån gång efter 14:00 ska jag provspela för kunliga musikhögskolan i Stockholm. Och nu börjar jag bli riktigt nervös. Jag vet att det egentligen inte gör så mycket om jag inte klarar det och jag är ju som sagt helt inställd på att inte bli godkänd för det är 22 sökande i år och av dom kanske 1-2 personer blir antagna, men jusst nu skulle jag bara så gärna vilja komma in och bli musiker och få fortsätta med musiken. Är livrädd att jag tillslut ska bli civilingenjör i alla fall. Just nu är jag inte pepp på det alls! Men vi får se hur det går!Nångting som jag vet gick dåligt var en tjej som övningskörde idag. Jag stod och väntade på bussen här på Ågesta, och så ser jag en polisbil komma, och jag blir först rädd att det var någon som ballat ur på skolan som det var en utväcklingsstörd som gjorde i november om ni minns att jag skrev det. Den tjejen fick ju flytta från skolan, så hon kunde det inte vara, men det finns andra möjliga, tro mig!;)

Men polisbilen svängde in på parkeringen där alla skidåkare var, och gick fram till en man och en tjej vid en bil och började prata med dem. Jag hörde inte allt de sa för de var en bit bort, men jag uppfattade att polisen fått en anmälan för att hon kört så dåligt så någon trodde att hon var rattonykter. Men tydligen hade problemet varit att växla och köra samtidigt så det hade inte funkat så bra...;) Och både pappan och dottern fick blåsa alkotest som dom klarade båda två. Och pappan fick visa papper på att hon fick övningsköra o.s.v. Dom stod o snackade länge men jag hörde inte vad de sa och vet inte riktigt hur det slutade, men när jag gick på bussen kom det en polisbil till!=)

Det måste kännas riiiktigt surt för henne att köra så dåligt att hon blir anmäld!:D Jag minns när jag precis börjat köra på landsväg och skulle köra med vår citroën. Den är bra på allting tycker jag nu, men det är ganska lätt att f motorstopp på den jämfört med espacen, så jag fick motorstopp när jag var tvungen att stanna vid farthindren i Silverdalen. Och jag blev stressad fick motorstopp igen, och igen, och igen! Tillslut fick pappa ta över. Då var självförtoendet på 0! Verkligen! Men jag blev iaf inte polisanmäld för att jag körde dåligt... kan tänka mig hur hon kände sig!

Jag skriver imorn hur provspelningen gick=)


5 dagar kvar!Det är verkligen bara 5 dagar kvar innan jag har en kvart på mig att avgöra åtminstone ett års sysselsättning, kanske hela livets! Om jag säger att jag inte är nervös ljuger jag för det kommer och går lite nervositeten, och det värsta är att det känns inte som jag kan göra så mycket just nu, jag kommer inte bli så mycket bättre på 5 dagar!

På provspelningen kommer jag få spela 3 stycken, ett obligatoriskt och 2 valfria. Jag har tänkt spela
Morceau Symphonique, Alexandre Guilmant (obligatoriskt)
Romance, Carl-Maria von Weber
Trombon concerto, sats 3, Nikolaj Rimskij-Korsakov  

Dessutom ska jag ha med ett till stycke som jag får spela om de ber mig om det och då har jag valt
Cavatine, Camille Saint-Saëns

Alla stycken finns på spotify om ni vill höra dom, men där stavar dom det "Nikolai Rimsky-Korsakov". Men hur som helst kommer jag på kvällen få veta om jag blivit godkänt eller inte. Om jag blivit godkänd betyder inte det att jag kommit in, men om jag inte blivit godkänd kommer jag naturligtvis inte in. Har jag blivit godkänd ska jag dagen efter in till musikhögskolan igen och göra teori och gehörsprov.

Men det vore faktiskt väldigt konstigt om jag blev godkänd, och speciellt om jag komm in. Det är riktigt hård konkurens och jag vet att det finns andra som är bättre än mig. Men ändå vill man ju inte ge upp i förväg, jag kan ha tur, de otur, eller så kan det ju hända att juryn gillar mitt sätt att spela lr nåt liknande... men som sagt inget jag räknar med!

MilspåretIdag såg jag ett avsnitt av "how I met your mother" när Marshall bestämmer sig för att springa New York marathon. Och jag blev fetpepp på att också bestämma något lopp jag ska springa och sen öva för det, fast naturligtvis inte ett marathon, det är alldeles för långt. Men hur som helst kollade jag på internet vad det fanns för lopp i Stockcholm, och det finns många som verkgar roliga, men jag var upptagen många av dom. Men milspåret verkade kul och vad jag vet kan jag den dagen.

Som ni hör på namnet är det en mil man ska springa och man får en exakt tidtagning för varje person. Det kostar i och för sig 200kr för en student, men man får en t-shirt också och jag har kollat på flera andra lopp och alla kostar ungefär så mycket, om inte mer. Men fatta vad kul att spinga när man har något mål. Nu ska jag öva den här våren och vet att målet är 25 maj, 19:00! Det är ingen av er som vill haka på? Det skulle vara kul att va fler som sprang loppet. Om ni kommer till Stockholm kan ni få bo hos mig på Ågesta.

http://www.milsparet.se/start/index.cfm

Där kan ni kolla mer om spåret och amäla er. Och nedan ser ni karta över loppet =)
Sportlov slut...JAJA, jag vet att det är gammal bild. Från feb förra året faktiskt, men jag har inge nån ny!=)

Lovet har varit lite upp och ner. Ska jag vara ärlig var jag inte pepp på att åka hem alls i början, bara för att jag haft så kul på Ågesta innan. Men bra ändå att jag åkte hem! Det har varit askul att få träffa folk här igen, har träffat folk varje dag tror jag och det är jättekul verkligen.
I tisdags åkte jag med Gabbe till Kalmar, och det var en helt egen historia med problem att starta bilar och stress o panik o allt sånt! Men kul ändå att åka med dit o få snacka me honom. Sen visade det sig att det inte var fel på bilen, utan behövdes bara ett chip från en annan nyckel. Så egentligen blev det stress o panik i onödan :D

Igår hade vi ungdomssamling också, och spelade en del spel och så efteråt. Och gissa om jag blev förvånad när Joel f.d. Hansson satt i soffan när jag kom dit! Det hade jag inte väntat mig, men kom på sen att han ju får bibelskola i M-lund, så inte så konstigt egentligen. Askul o träffa honom igen, det var ju några år sedan :P Och jag vet inte om jag behöver nämna vem som vann på ticket to ride?;) Haha.. nä, faktiskt var jag inte så bra, vann med ruggit liten marginal, och hade lite tur... men kul ändå. 

Och idag kom Mattias och Gabbe hit och vi spelade lite spel och så. Om ni inte märkt de gillar jag spel;) Och Mattias har bestämt sig för att plugga sin utbildning i Uppsala! Bara 5 mil från Sthlm lr nåt, så vi kan absolut träffas ibland då... och Daniel kommer ju plugga i Sthlm så det kan bli riktigt skoj. Synd bara att inte Gabbe o Natte är så pepp på att komma till stan :S

Men allt de där va en del av det roliga. Det tråkiga har varit sommarjobb och ångest med det. Jag vet inte varför men varje år jag ska söka sommarjobb får jag värsta ångesten, det finns inget som jag tycker är så hemskt som det... Och det blir ju inte bättre av att det finns så få sommarjobb. Jag ringde till några och fick nej, och sen har jag åkt runt i Hultsfred och vimmerby och snackat med jättemånga och det har inte verkat jätteroligt att jag får något jobb, men jag tänker inte ge upp. Nu ska jag skriva ihop ca 10 cv (ja naturligtvis använder jag samma med vissa ändringar:P) och det vet jag knappt hur jag ska göra, så det är ny ångest på det! 

Menmen, vi får se hur det blir!

PÖÖÖÖSSSS 

OS-summeringJa, nu är det några dagar sedan OS var över, och det börjar bli dags för en summering!

OS svenska flopp: Helena Jonsson! Jag tycker absolut synd om henne, och förstår att det kan gå så när hon har såna krav på sig. Men att var så dålig på ett OS efter att ha varit så bra innan, måste ju ändå vara en flopp? Herrarnas hockey var också en flopp måste jag säga! Bra match mot finland, sugig match mot slovakien!

OS svenska överraskning: Johan Olsson! Faktiskt visste jag knappt vem har var innan OS, och så tar han två brons och ett guld! Helt sjukt! Jag är mäkta imponerad av honom!

OS bästa tävling: Den bästa tävlingen måste ha varit herrarnas dubbeljakt! Helt otroligt att se hur svenskarna jobbade allihopa för lagets bästa, hur Olsson drog ifrån och hur Hellner sen i slutet spurtade till sig guldet! Och att Olsson orkade hålla i till slutet så han fick bronset! Helt underbar att se! Och Södergren kom som nr 10, det vill säga FÖRE norges bästa, Northug som kom som nr 11.

OS hatobjekt: Petter Northug! Han ÄR jättebra! Det är han verkligen, men han är inte så bra som han själv verkar tro. Och framför allt beter han sig som ett svin mot alla, och hela hans stil är så sjukt överlägsen. Spyor på honom! Och det värsta är att han ju gör det för att få uppmärksamhet, och han FÅR uppmärksamheten! Jag läser själv allt som skrivs om honom, och skriver om honom på min blogg!... blöööh

OS svenska stjärna: Marcus Hellner! Han är verkligen jättebra! Jag känner mig trygg när han åker för man känner att han vet vad han gör och hur han ska lägga upp det! Två guld är inte illa! Och sen tycker jag han verkar var så trevlig som person också. (till skillnad från en viss norrman!)

Tehås nya älsklingsobjekt: Anna Haag!:D Hon är bra (2 silver), hon är snygg, hon verkar va fett härlig och hennes skratt smittar verkligen! Allt rätt helt enkelt!;)

OS bragd: Anjas brons! Jag är väldigt imponerad det är jag verkligen. Det var en riktigt hård krasch dagen innan. Hon fick blödningar på flera ställen, och sen det psykiska! Hade det varit jag hade det tagit sjuuukt lång tid innan jag vågade åka utan att hålla igen. Men Anja är Anja, hon skiter i att det gör ont och skiter i rädslan och kör! Sen tycker jag det var jättetråkigt att hon inte fick fler medaljer sen, hade varit så roligt för henne. Men det där bronset....

OS mest udda spänning: Curling kan va lite underhållande att kolla ibland, men spännande?? Men i finalen mot Kanada var det riktigt spännande! Jag bet naglar! Och det hjälpte för Sverige fick guldet till slut!

OS flopp-nation: Finland! Seriöst, 1 silver och 4 brons?! I Finland borde alla förutsättningar för bra vinteridrottare finnas... jag tycker det är riktigt konstigt att dom inte klarade bättre än så

Sveriges får 4 av 5 tromboner. Det gick bättre än jag vågat hoppats på, men en hel del kunde gått bättre, typ skidskytte och hockey.


RSS 2.0