Jag slår ett slag för konungen!Som stark förespråkare av monarki känner jag att jag måste säga någonting om alla anklagelser mot kungen. Jag vill först bara säga att jag inte har varit en av dem som läst allt som stått om kungen eftersom jag menar att media försöker utnyttja det här och gör en stor sak av det, och det vill jag inte stödja.

Jag tror att kungen talar sanning. Jag tror inte att kungen ljuger om det han säger, även om jag kan erkänna att en del av hans uttalanden har varit lite luddiga. Men om ni ser på andra intervjuer med högt uppsatta personer och kungen, kommer ni se att deras svar ofta är lite luddiga, så det behöver inte betyda något. Och media tar ju fram allt som kan ställa kungen i en dålig dager! Förmodligen har media som vanligt gjort en höna av en fjäder, och det är inte alls så illa som de påstår.

Men om det nu skulle ha varit sanning skulle jag naturligtvis beklaga det mycket. Men vi ska komma ihåg att det han anklagas för inte är något olagligt, och jag menar att svenska folket inte har något rätt att döma honom när de själva handlar på samma sätt. Det är också länge sedan, om jag är säker på att inte kungen skulle vara stolt över det om det hade varit sant. Och varför får inte kungen ha ett privatliv? Varför ska han berätta, förklara och argumentera för precis allt han gör? Det verkar som kungen just nu är den enda som inte har någon rättighet till någonting! Därmed inte sagt att jag tycker det är acceptabelt av kungen att handla så, men det är inte min uppgift att döma, och jag tror inte han har gjort det så det är inte något problem.

Kungen, du har mitt stora förtroende!

Så har jag 10 v jobb att se fram emot =)Ja, i morgon är det alltså dags att börja på sommarjobbet! Jag kommer som det ser ut nu jobba från 13 juni, till 19 augusti. Förhoppningsvis får jag ledigt två dagar nu i Juni när jag tänkt åka till Danmark, men annars ska jag jobba hela sommaren och arbeta av en stor del av min skuld. Jag försökte ju få jobb i Köpenhamn, för det hade kunnat vara kul att bo där i sommar och hänga med Anton och några andra vänner från LMH. Men jag fick tyvärr inget jobb där, så jag sökte på Finnveden också, där jag arbetade förra året. Det är kanske inte världens roligaste jobb, men jag tjänar pengar och jag tycker chefen är bra, och arbetsmiljön känns också bra. Så jag klagar inte! Jag har laddat mobilen med ljudbok och musik så jag är redo för att börja.

Efter ett år på LMHJag vet att det är jättelänge sedan jag skrev ett inlägg här. Men det beror inte på att det inte skett något intressant! Tvärt om har det hänt så mycket att det nedprioriterats. Året på LMH har varit riktigt, riktigt bra. Det har  helt klart varit värt att ta ett år på LMH. Det är nog svårt att förklara varför jag tycker det har varit så bra men jag kan ändå försöka.

1. Andligt. LMH är ju en kristen skola, och det kan man inte undgå att påverkas av. Vi fick väldigt bra undervisning, samtidigt som vi inte bara fick veta att så här ska ni tro. De förklarade vad bibeln sa och berättade vad de trodde på, men det var inget tvång att vi skulle dela alla deras åsikter. Men mycket tid och vikt lades på vår personliga relation med Gud. Varje dag hade vi 1½h stilla tid, som de uppmanade att vi skulle använda till att läsa bibeln, be eller läsa någon bra bok. Det har hjälpt mycket, och jag kan själv säga att jag fått in bättre rutiner med bibelläsning och ett närmare förhållande till Gud. Och undervisningen har lärt mig MASSOR!

2. Gemenskapen. På LMH har jag fått många nya vänner som jag känner att jag på väldigt kort tid lärt känna väldigt bra. Vi har hittat på allt möjligt, från nattpartyn till resor, sport eller bara "hygge". Eftersom det också blev naturligt att snacka om andliga frågor och problem kändes det som vi fick en djupare kontakt eller vad jag ska säga =) Jag saknar dom massor nu när det är slut =/

3. Upplevelser. LMH arrangerar många roliga saker också. Jag har varit i Turkiet och Israel, haft många turer till köpenhamn, åkt tur till Västjylland, spelat paintball, padlat kajak, teater, bio, Sverigetur (jättespännande för mig ;P) m.m. Vi har faktiskt gjort mycket även om vi den klart största tiden har varit på LMH. Dessutom tycker jag det har varit spännande för mig att komma till ett annat land som ändå skiljer sig lite från Sverige, med ett lite annorlunda språk och kultur. 

Om du funderar på att gå på LMH kan jag ärligt uppmana till det! Gå in på www.lmh.dk och anmäl dig! =) Det negativa med LMH kan man säga är att nu när jag kommit hem från LMH saknar jag det jättemycket. Hade det inte varit så bra hade jag inte saknat det så mycket :P

puss och kram /Thobias 

RSS 2.0