Kindpussar? Nej tack!!

Det finns mycket med Frankrike som jag gillar, men det finns också saker jag verkligen inte gillar!
 
1. Kindpussar! Jag visste att de gav kindpussar i Frankrike, men jag trodde att det bara var riktigt nära vänner och gamla och generellt sett bara kvinnor. Men nej då! ALLA gör det HELA tiden! Jag hade lovat mig själv att helt enkelt inte bli så nära vän att jag skulle behöva bli utsatt för det, men det visar sig att man inte behöver känna varandra särskilt bra för att göra det! Och vad ska man göra när någon kommer fram till en? Fly skrikandes?? Det funkar inte! :S
2. Märkligt matutbud! När jag kommer till en mataffär här är den för det första inte så otroligt stor och för det andra har den inte vanliga varor, som normal mjölk som inte smakar grädde och som inte är långtidshållbar. Eller bröd som inte är franska, baguetter eller croissanter. För att få det måste man gå till en bagare.
 
3. Ingen struktur i tunnelbanan! De använder till hälften Stockholmssystemet där man låter alla gå av innan de man går på, men ofta orkar de inte vänta utan börjar masa åt båda hållen samtidigt. Det kan kanske bero på att chauffören stänger dörrarna så snabbt att man inte alltid hinner på om man väntar. Men sen är det förvånansvärt många som tänker, så fort de kommit innanför dörren, att här precis vid dörren är en optimal plats att stå, och så skiter de fullständigt i att det är 10 till bakom som vill in... Lär av Sthlm säger jag!
 
Men Paris är ju Paris så jag förlåter deras misstag. Nu ska jag gå och öva för det kan jag behöva. Jag är sämst av alla trombonisterna :P 

 
 

Artiga fransmän

Jag älskar hur artiga fransmän är! Det är svårt för mig att komma ihåg att säga ni istället för du, eftersom jag är van att säga du till alla, men jag gillar när folk säger ni till mig och jqg gillar ännu mer när de säger monsieur Nilsson. Men det är lite synd om en finsk kille som också är utbytesstudent för det har tydligen blivit fel i skolans system, så när de ropar upp hans namn för att han ska få ett övningsrum, säger de "mademoiselle Rönkä" :-)
När man råkar stöta till någon i Paris t.ex. på tunnelbanan, ber alltid personen som jag stött till om ursäkt och under den vecka jag varit här och jag pratat med alla möjliga människor, på en långt ifrån perfekt franska (och ibland engelska), har inte en enda varit arrogant eller snäst av mig. Jag förstår verkligen inte vart bilden av otrevliga franskmän kommer ifrån.
Igår gick jag en tur i Paris igen vid "jardin du Luxembourg". Det var riktigt fint där och jag fotade så gott jag kunde men tyvärr blev inte bilderna så bra som jag hoppats. Det är så härligt att se Parisarna slappna av med en bok i en park som ligger mitt inne i smeten =) Idag efter gudstjänsten gick jag också en tur och hade tänkt fota, men dum som jag är, hade jag glömt minneskortet hemma, så det blev inga bilder där... 
 

I Paris

Jag har tankt vara battre pa att blogga nu nar jag ar i Paris, men har inte internet hemma an sa det ar lite svart. Men nu forsoker jag blogga fran skolans dator =)
 
Jag har fatt ett hett tips fran en lasare som vi kan kalla for Anna (Steffi vill inte att hennes riktiga namn laggs utt pa bloggen) att det ska vara mindre text och mer bilder. Det ska forsoka atlydas!
 
 
Det har ar alltsa mitt rum dar jag bor. Det ar riktigt harligt rum tycker jag och man gar genom en liten innergard for att komma dit. Nar jag kom dit hade jag ju en fet vaska, en trombon, ett overviktigt handbagage och en dator. Dessutom hade jag palsat pa mig jattemycket for att fa med mig mer klader och det var kanske 25-27 grader. Naturligvis skulle jag upp for massa trappor med det dar, men som tur var ar fransman sjukt hjalpsamma sa jag behovde knappt komma fram till en trappa innan nagon erbjod sig att hjalpa. Men ni kan ju tanka er hur frasch jag var nar jag kom fram och pa en mycket osammanhangande franska forklarade att jag skulle bo dar!
 
 
Igar sprang jag en runda forbi Louvren och Eiffeltornet. Bilderna har hade jag tagit nagon dag tidigare, for jag ville inte springa med en stor kamera, men det var iaf den har utsikten jag hade =)

RSS 2.0