Öva eller fly...

När vi har orkesterprojekt övar man orkester varje dag under en period. Den här gången började vi tisdag i förra veckan och har konsererna på onsdag och torsdag. Det är otroligt kul att spela orkester, men man kan bli liiiite trött på att aldrig stråket kan öva tillräckligt och var tillräckligt uppmärksamma. Det är likadant i ALLA symfoniorkestrar jag spelat med. Man får ta stråkställena, där vi i brass har paus, igen och igen och igen, och fortfarande är det någon som börjar spela i cesuren eller som kör sitt eget tempo o.s.v. Visst stråket har betydligt mer att spela än oss, men de är duktiga och klarar det om de bara lär sig att följa dirigenten och om de lägger ner lite tid på att öva innan projektet börjar. Idag sa dirigenten att vi skulle fokusera på de satser där stråk hade mycket att göra, vilket innabar att vi i princip bara fick räkna paus hela dagen. Om de fortsätter köra sitt eget rejs finns risken att deras fioler kommer se ut som på bilden ;) 

Nämen, det är jobbigt att vi inte får tid att öva de ställena där vi har svåra saker som inte sitter tajt. Men över lag njuter jag av att spela orkester. Folk är duktiga och det är kul att spela tillsammans!
 
Vill bara säga att organisatörerna säger att siffran för demostrationen var 1 milj i går kväll innan det slutade, och det går rykten som inte bekräftats av gendarmeriet att det ska ha varit 1,3 milj. Många var det hur som helst! Det var visst någon som tyckte det var homofobiskt att vara emot äktenskap mellan samkönade, men vill bara säga att med i demostrationen gick det en organisation med homosexuella som menade att äktenskapet är för man och kvinna, och barn behöver en pappa och en mamma. De menar att de inte behövde äktenskapet utan att partnerskap räcker. Enligt dem tycker en majoritet av de homosexuella inte att det är viktigt att driva igenom lagen. 

Kommentarer
Postat av: Gud

Gud hälsar: hoppas ditt plan störtar.

Svar: Hejsan! Jag har precis pratat med Gud och han sa att han inte alls hade hälsat det. Det är väldigt jobbigt för dig när man inte tycker och tänker precis som dig eller? Jag har inte skrivit något kränkande eller nedsättande om någon och du hoppas mitt plan störtar? Lite ironiskt att jag snackade med en igår om hur folk tar sig friheter att säga vad som helst till dem som inte har samma åsikter som majoriteten i Sverige, t.ex. kristna...
Thobias Nilsson

2013-01-15 @ 00:46:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0