Inte långt kvar...Idag är det den 15 maj, den 4 juni slutar jag på Ågesta. Knappt tre veckor alltså... Hur klyschigt det än låter måste jag säga att tiden sprungit iväg det här året. Det känns inte som det är länge sedan jag kom dit första dan och inte hade en aning om jag skulle trivas eller inte. Jag trodde att alla andra redan hade inställningen att jag var tråkig och konstigt för under provspelningsdagen var jag så trött och tysst o tråkig... Men jag har trivts jättebra med nästan alla på Ågesta. Det finns alltid en eller två som man inte trivs lika bra med, och så är det även i detta fall men å andra sidan är det några som jag trivs riktigt bra med som jag verkligen hoppas jag fortsätter hålla kontakten med efteråt!

Jag tycker det ska bli jättetråkigt att lämna Ågesta, det har varit ett bra år! Det är mycket jag kommer sakna, och jag kommer nog aldrig få ha det likadant igen. Musik hela dagarna, hänga med dom andra dygnet runt, nära till allt som finns i Stockholm... Men vissa saker ska bli skönt att lämna. Det ska bli skönt att lämna tidigare nämnda personer ;) Men sen ska det blir skönt att slippa allt drama. Ni kan ju tänka er hur det är när ungdomar, nästan vuxna har lektioner tillsammans, bor på samma ställe och umgås hela tiden, men ändå har olika viljor och personligheter... det blir drama vare sig man vill eller inte :P

Och nu till sommaren kommer Robert, Jennie och Steffie som jag tycke är roligast att hänga med sluta, så det skulle inte vara så roligt att gå ett år till. Ajja, det är fortfarande tre veckor kvar och jag ska njuta av dom veckorna!:D Jag vet att jag skriver lite här, men jag gör så mycket annat. Jag är faktiskt ute på internet jättlite nu, jag är mest med Robban, Steffie eller Jennie, lr med nån annan. Den här veckan t.ex. har jag varit på UF-mässa, vandrat i Älvsjö och njutit av natur och vår (;P), Turistat i stockholm, och åkt båt, vairt på biljardhall, hälsat på Steffie, och Davve, Varit på tv-inspelning av bubblan, varit på 50-årskalas, flyttat ut från mitt rum och dessutom haft lektioner, puh...;)

Bra konsert...Shumanns Pinano Concerto, Strauss Till Eulenspiegel = Thobias är där! =) Steffie som är mer eller mindre besatt av piano hängde också med, första gången hon varit på en orkesterkonsert. Som vanligt fick jag gratisbiljett, hur gutt är inte de? Att få gå o lyssna på konserter i världsklass och inte behöva betala för det!!

Efter själva konserten hade dom en sorts eftersittning med trombonsektionen. Dom har sådan eftersittning lite då och då, och just idag var det med trombonsektionen. Och Håkan Björkman (trombonläraren) söker jobbet som stämledare där så han är provanställd och var också med. Vilken tur att det var trombonerna jusst när jag var där ju!! Dom spelade en del och berättade en del som hur trombonen fungerade, i och för sig vet jag redan hur trombonen fungerar så den delan var inte lika intressant.

Efter konserten gick vi strandvägen ner till Norrmalmstorg och Mc Donalds där :D Men det var härligt bara sitta och snacka och ha det trevligt i Stockholm. Sen lyckades vi missa pendeln vi skulle med. Den åkte precis när vi komm till perrongen... SURT! Och då missade jag sista bussen till Ågesta osså, så jag fick gå från farsta strand. Men en bra konsert och bra kväll ändå! Varje gång jag strövar runt i Stockholm gillar jag staden bara mer, haha...

Menmen, pianolektion snart och sen drar jag till Danmark, så i helgen kommer ni inte höra av mig. PUSS!

Köpenhamn nästa!På fredag bär det av till Köpenhamn med KTH's orkester. Det ska bli kul och jag och Cicci tänker dra ut till Thess o Michael i Hilleröd och träffa dom. Det är ju inte så ofta man träffar dom! Och för er som inte visste det är Thess gravid igen. Jag har vetat det ganska länge men hon har inte gjort det officiellt förrän nu förra helgen. Men själv vågar jag inte riktigt tro att det kommer gå bra eftersom det blev missfall förra gången, men så ska man naturligtvis inte tänka. Jag är iaf jätteglad för att hon är gravid, och det ska bli kul att träffa Nicholai också!

Men den där Köpenhamnsturnén är inte den enda spelningen jag har. Jag räknade och fick fram att från en konsert vi hade 28 april till 6 juni har jag 18 konserter. Ganska maffigt med tanke på att det är 7 eller 8 olika reportearer, och allt ska övas in samtidigt som jag ska öva min personliga övning. Den här veckan t.ex. övade jag med Ågesta måndag förmiddag, KTHAK på eftermiddagen, tis; Ågesta fm, KTH's salongsorkester kväll, idag konsert med salongsorkestern, imorrn lyssna på piano konsert, fredag till söndag; turné med konserter i Köpenhamn och Malmö...

Det gick bra på konserten idag. I salongsorkestern har vi inga horn så på ett ställe fick jag spela ett hornsolo på trombon och det gick riktigt högt, men det gick bra och dirigenten verkade nöjd efteråt!

O SEN BLEV DANMARK KROSSADE AV SVERIGE I HOCKEYN IDA! 10-3... skönt, då har man ett samtalsämne när man kommer till Danmark ;)

Kungens födelsedag, valborg, första maj, födelsedagsfestJag hoppas att ingen av er missade att det var kungens födelsedag igår. 64 år fyllde han och som vanligt fick folket fira honom i samband med högvakten. Dessutom var det första gången Daniel Karlsson och AMK skulle göra högvakten med figurativt program, så jag åkte naturligtvis dit. Det var kul och mäktigt. Jättemycket folk naturligtvis, men jag lyckades tränga mig nästan längst fram. Kungen kom ut och stod på ett litet podium, alla soldater ropade "Gud bevare konungen" och sedan hurrade vi för honom och sjöng kungssången. Carl-Philip stod på marken bredvid kungen, och Silvia, Viktoria och Daniel stod på en balkong och vinkade till folket. Efter själv högvakten var klar gick kungen och Carl-Philip upp på balkongen och stod med resten av kungafamiljen, och dom släppte på avspärrningen så folket kunde ställa sig under balkongen och hurra, sjunga för honom och en del ropade "VI ÄLSKAR DIG", eller "LYCKA TILL MED BRÖLLOPET VIKTORIA" o.s.v. Jag tyckte det var råhärligt att se hela kungafamiljen (utom Madeleine, som av naturlig orsak stannade i USA) och kunna hurra för dom, vinka, sjunga... =)

Sedan åkte jag hem till Småland för jag skulle spela med Rosenfors musikkår. Dom betalade resan och dessutom 1000 kr till mig, så jag tjänar en del på det. Men tåget mellan Linköping och Hultsfred krånglade som vanligt så jag missade spelningen på kvällen, och fick istället fira hela valborg hos Lingmalms. Det var trevligt! Och dessutom fick jag veta att min äldsta Smålänska kusin Astrid blivit tillsammans med Tobias Waldemarsson, något vi alla hoppats länge! =)

Idag, på morgonen marcherade jag med musikkåren och spelade vårsånger och marcher. Det var jättetidigt och blåsigt, men ändå ganska roligt. Bara lite svårt att med en dålig trombon spela marcher avista samtidigt som jag marcherar... :/ Men i år slapp jag i alla fall spela på sossarnas demostrationståg, vilket var jätteskönt! Kändes jättefel förra året när jag gick med och spelade...

Sen på kvällen var det 18-årsfest för Cornelia. Hon fyller inte förrän 13 maj, men firade det nu istället. Det var kul, hann  prata med folk, äta mycket god mat, glass och godis och spelade spel till slut... alltså en mycket lyckad kväll! Tack Cornelia!=)


RSS 2.0