Fattar ni?

Kolla den här videon
 
Altså det måste ju vara fejk på något sätt. Men ändå verkar det lite konstigt. Någon som har en idé om hur han kan ha gjort. Tror ni att filmen bara är fejk rakt igenom eller har han ett knep? Det jag tänkte var att kvinnan jobbar tillsammans med honom och har någon sorts protes som går att koppla ifrån och som okså kan röra sig. Men det låter lite väl udda väl, tycker ni inte? Jamenar VEM skulle göra nåt sånt? Men hur som hällst tycker jag det är lite kul om han verkligen gjort en show som är sådär... stackars tjejerna som drar i henne=) haha..
Som sagt, kom gärn med teorier!

Igår övningskörde jag 11 mil. Jag använde nya bilen. Det är lite kul för när vi köpte bilen sa jag "va bra, då slipper jag övninsköra en gammal skitbil" men pappa sa på en gång att han inte ville att jag skulle köra den nya så mycket litade han inte på mej när jag övninskörde. Möjligen när jag nästan var färdig att ta körkort, men inte innan. Men sedan dess har väl mamma bearbetat honom så nu har han ändrat sig=) Skönt! Det är så mycket skönare att köra nya bilen än den andra. Som tur var krockade jag inte nån gång;) Jag hade bestämt att om jag krockade skulle jag skita i körkort, men nu gjorde jag ju inte det så då ska jag väl försöka ta kortet iaf! Det är ju ändå väldigt roligt att köra måste jag erkänna! Sen när jag tagit körkort ska jag nominera mig själv till sveriges värsta bilförare tror jag. Christina säger att hon kan ställa upp som co-driver:D Vi skulle äga fett!!

Hur mycket kan man krocka för att ändå kunna spela trombon?


Orkesterföreningen har dragit igång igen, och jag spelar trombon där. Men så är det ett stycke som nån skulle spela piano på och alla violinisterna spelar till det stycket, så då frågade dirigenten om jag ville. Först tänkte jag att det säkert skulle vara jättesvårt, men sen försökte jag, och det var kul! Skitkul att spela piano till orkester!=) Så jag ska göra det... Sen spelar jag ju ett trombonsolo också. Ännuroligare;)

Imorrn ska jag och pappa iväg och köra bil igen! Jag behövde åka till Rosenfors för jag har glömmt min väska med plånbok, busskort och läxor och ALLT! Och jag behöver den nu. Och pappa skulle åka till högsby, så då får jag köra dit, och jag ska köra med nya bilen! Jag vet inte riktigt om det är smart av pappa!;) Jag har faktiskt bara kört i trafik en gång och det var en lördagseftermiddag utan mycket folk... menmen, jag hoppas det går bra! Man har ju sånt ansvar i trafiken! Ibland tänker jag att det kanske är lika bra att inte köra bil alls, för jag vill verkligen inte köra på någon :( Man kan ju faktiskt inte garantera att man aldrig kör på någon! Och det är ju jättemånga som råkat köra på något djur,  jag VILL verkligen itne det! Men jag tänker att jag tar körkortet, och kör ibland, men försöker att inte köra mer än nödvändigt....

På tal om bilkörning, har ni följt sveriges värsta bilförare? Jag har gjort det, och dom är ju bara för roliga! Tyvärr fick ju Cicci och Ellen lämna för agnska länge sedan! Jag tyckte Ellen var så rolig! "AAAj, mina skor!" eller "Gasa.... hahaha, jag menar bromsa!" Och när hon tog fel på gasen och bromsen;) Han är nog sämre än mig!=) Men asså Patrik har jag ju lust att hoppa på, asså vilken vättig människa säger "Ramona tror att hon är bättre än mig på att köra.... det är hon ABSOLUT inte"... HALLÅ?! VEM ÄR EN AV SVERIGES VÄRSTA BILFÖRARE?! Han hade ju kuggat 11 gånger... det säger lite! Jag gillade inte alls honom, han insåg inte hur dålig han var, och skyllde på Ramona och Sara!

Imorrn kommer uppföljare om jag har krockat eller om jag klarat mig ner till högsby och tillbaka;) Puss och hej

Hur tänker egentligen folk?

Ja, jag undrar verkligen det när jag är ute på internet. Om jag ser på expressen att "Linda rosing tappade rosa strumpa i centrala Stockholm", och tycker att artikeln verkar helt ointressant, läser jag den då? Näe, antagligen inte! Men om jag tycker att det där verkade lite kul och ändå läser artikeln så ser jag 324987 kommentarer med "Har dom inget bättre att skriva om" eller "Vilka onödiga nyheter!" o.s.v. Viss det ÄR ointressant och onödigt, men tydligen är det tillräckligt intressant för att dom ska lägga tid på att först läsa artikeln och sedan till och med kommentera att den är onödig! Är det inte lite konstigt?

För att inte tala om alla negativa kommentarer folk skriver om bloggare t.ex. blondinbella. Jag tycker själv inte att hennes blogg verkar så intressant så jag läser den inte, men har läst lite nyheter om henne. Och folk är skitsura på henne och tycker hon är idiot. Varför? Jo för att hon är rik, blond och bor i Stockholm! HAR INTE MÄNNISKOR NÅGOT BÄTTRE ATT GÖRA?! Om hon skriver en blogg som är populär så är det väl kul för henne? Och om man inte gillar hennes blogg, måste man helatiden snacka om hur blåst hon är? Kan man inte istället läsa nånting som man tycker är vättigt i så fall?

Vad är det egentligen som gör att man skriver mycket elakare saker på internet? Är vi så fruktansvärt fega så vi inte vågar säga det i verkligheten, men ändå gör det på internet? Och varför är det svenskar och amerikanare som är så elaka helatiden? Jag brukar hänga mycket på youtube, och där finns det många videor som faktiskt är riktigt värdelösa, men man kanske kan säga det på ett snällt sätt. Svenska videor får ofta kommentarer med bara massa svordommar och personangrepp, och amerikanska är likadana. Helatiden ska man klanska ner på det negativa. Men sen kollar jag på en fransk film, som inte heller är så bra och då låter kommentarerna "Bra idé, men lite overkligt med blabla" eller "Toppenbra! Du kan verkligen det här!" eller liknande. Dom har oftast en vänskaplig stämning och inställning till varandra, och samma sak med italienarna! kan inte vi ha det i Sverige också?

Jag tycker bara det är lite dålig stil!=)

agressionerna ute för idag!
/Tehå

Hur länge kommer jag vara nervös?Jag trodde förut att om jag spelar solo tillräckligt ofta skulle min nervositet försvinna. Men det gör den verkligen itne! Jag har spelat ofta nu! Ibland i kapellet, ibland på andra ställen, men fortfarande känner jag att om jag spelar solo så blir jag jättenervös.
Idag spelade jag Webers Romance som postludium i kappellet. Jag ska ju spela den på provsplningen så jag ville ha spelat upp den innan. Den är svår och det gjorde mig inte mindre nervös... men hur som hällst tog jag mig igenom den, jag missade flera toner litegrann sådär, men det kunde gått ännu värre...
Men jag undrar hur det egentligen lät!! Pappa och jag spelade nämligen in ett stycke igår, och jag tyckte själv att det gick bättre än det brukar, och mamma och pappa sa "o, vad fint" när dom hörde inspelninge, men jag tyckte det var gräsligt! Och om det är när jag spelar ovanligt bra, hur spelar jag då i vanliga fall??! Som trombonist är det svårt att få till bra legaton, och jag trodde en gång i tiden att jag kunde det, men det märkte jag på inspelningen att jag inte alls kan! Måste öva mer på det!!

Imorrn är det kortdag i skolan igen, tror jag ska ut och springa en runda på eftermiddagen om det inte är för kallt eller regnit... nån som vill haka på? jag brukar springa 5 km... lr jag springer inte hela vägen, jag kanske springer 3-4 och så går jag rästen. Har inte bra kondis än:P

Bokläsande leder till inga krockar!Jag läste ut en bok idag. Det var så länge sedan jag läste en bok utan att vara tvingad av någon svensk, engelsk eller fransklärare, så jag fick för mig innan i veckan att jag skulle läsa en bok och lånade en mycket fin bok på bilblioteket. Så ruggigt bra bok! =) Handlar om en kvinna som skiljt sig och flyttar tillbaka till sin barndomsby, där alla inklusive hennes egen mor tycker illa om henne för att hon har skiljt sig. Det var i början av 1900-talet som ni kanske förstår ;) Och så råkar hon ut för massa skit, men hon är så kaxig så hon klarar det iaf, och tillslut blir hon kär i man där och dom gifter sig. Själva historien var inte så jättespeciell, det har man hört förr, men sättet den var skriven på gjorde den ännu bättre.. hur som hälst var den bra=)

Men jag har varit duktig också! Jag har sprungit 5 km idag.. det är så skönt att springa! Borde göra det oftare, har sprungit två gånger denna vecka, men vill öka till 4 ggr eller något. Sen har jag äntligen kört bil igen! Det var rålänge sedan jag körde bil, jag har alltid haft massa annat att göra, eller glömt eller så har inte pappa varit hemma. Men idag körde jag och var ute och körde lite på vägarna också. Det var ju kul!=) Men jag måste erkänna att jag fortfarande har mycket åkrädsla kvar sedan krocken. Sketna krock, det gör att jag alltid sitter lite på halvspänn när jag åker bil... Men tro det eller ej så kände jag mig säkrare när jag själv körde... det gjorde nog inte alla dom okring;)
Än sålänge har jag inte pajat någon bil och inte kört på så många människor heller! Jag är själv förvånad! 

Men nu ska jag jobba med projektarbetet! Det känns för en gångs skull som det går bra! Vill gärna ha hunnit skriva klart till påsklovet så jag kan ordna med layout och fixa alla 21039128 bilder jag ska ha... men det är väl bara önsketänkande!
Ha det fint... pöööss!

usch för nationella prov

Nu är det faktiskt inte så fruktansvärt länge till vi ska ha vårt nationella prov i svenska... lite mindre än två veckor. Och jag gillar verkligen inte svenska nationella. Man känner sån press, och jag tycker det är svår att veta hur dom egentligen vill ha det :S Men det ska säkert gå bra=) Efter nationella kommer vi sluta svenskan!:D aldrig mer svenskalektioner!
Det är lite konstigt, för jag får antagligen bättre betyg i Svenska B än i A-kursen, och så var det med engelskan också... är inte det konstigt? Det borde ju vara tvärt om!

Ja, när man går i samma klass som Mattias är det svårt att undgå melodifestivalen. Som ni säkert vet är jag inte ett så stort fan av melodifestivalen, men jag har iaf kollat upp lite hur det var förr. Det VAR bättre förr, dom fick ha en hel orkester också=) Nu käns det som alla bara gör likadana poplåtar som inte ens har bra melodi! Inget speciellt alls! Förr hade dom lite karaktär på sångerna. Visste ni förresten att det finns en eurovision för klassisk musik och ungdomar? Jag vet inte hur ofta den sänds. Jag såg förra årets, men tror inte dom har varje år. Det är faktiskt riktigt kul att se klassiska musiktävlingar!
Här är en sång som jag från början inte gillade, men när jag lyssnat några gånger märkte var riktigt fin.
Un jour, un enfant (en dag, ett barn) av Frida Boccara. Vann eurovision 1969
Är det någon mer än jag som tänkt på att jag haft bloggen länge! Jag är riktigt stolt över mig själv!

Lund!

Ungefär såhär såg vi ut!


Det var skitkul i Lund, tycker jag i alla fall! Föreläsningarna var kanske inte topp allihop, men om jag ska vara ärlig åkte jag inte dit för föreläsningarna utan för att det är roligt att va där=)
Vi sov på ett vandrarhem, ett gammalt tåg så kupéerna var SKITSMÅ! Daniel, jag och Mattias sov i samma kupé (Alexander följde inte med, för han skulle bort till österrike dagen efter och hann/orkade inte) och naturligtvis hade vi tänkt utnyttja den här resan;) Personalen på vandrarhemet sa att om vi behövde en extranyckel till vårat rum fick vi gå och be om en, och genast kom Daniel och jag på den geniala idéen att hämta nyckel till de andras rum, för personalen visste ju inte om det var vårt rum eller inte. Så jag hämtade till Sara och Amandas rum, Daniel till Peter, Anton och Hjalmars rum och Mattias till Stephanie, Axel och Marcus rum. Sen på natten så smög vi in i rummen, la en makrillburk (det luktar!), tog deras packning och sprutade raklödder i ansiktet. Det är ganska kul att smyga i folks kupéer när dom sover:D men det är svårt! Så flera av dom vaknade. Värst var det kanske i Stephanie, Axel och Marcus kupé. Vi hade varit där innan och tagit packning, lagt in makrill och sprutat raklödder och dom hade inte vaknat så jag tänkte att nu hade jag chans att lägga knäckebröd i sängen så jag vandrade in och stängde dörren efter mej, men så hör jag
- Hallå! Kan du slå till Axel så han slutar snarka?
Vad skulle jag göra? Bara ignorera gick inte... så jag sa "ok"! Och började slå lite på Axel, och hoppades att Marcus skulle somna om och inte haja helt att det var jag. Men Axel slutade inte snarka så Marcus gick upp och slog till Axel så han vaknade. Och där stod jag som ett fån i en jättetrång kupé med tre ettor som jag inte känner, mitt i natten. Jag kunde inte heller dra för jag hoppades att det var så mörkt så att dom iaf inte såg att det var jag. Men Axel började ta på mig för att se vem de var, och såg tillslut att det var jag
- Vem är det??.... Thobias? Vad gör DU här?
- Ah, han har stått där ett tag nu! /marcus
- Åååh.. skit samma!!    Sa jag och drog!

Lite misslyckat kanske... men väldigt kul ändå!:D Jag vet definitivt nu att jag vill bli inbrottstjuv!
Som avslutning gick jag och Mattias in i Alexandra och Johannas kupé (som dom glömt låsa!!) och skrek allt vad vi kunde och sen drog vi! Alexandras rörelser när hon vaknade var roliga:D:D:D

well, well... lite från Lund!

Vissa är bättre än andra (mej)!

Øystein Baadsvik

I helgen var det brassfrossa i Uppsala! 300 brassmusiker var där och spelade, och ledde gjorde självaste Öisten Baadsvik, en norsk tubaist som förmodligen är världens bästa. Det är ju otroligt svårt att jämföra tubaister på den nivån, men han är åtminstone den enda tubaisten någonsin som levt på en solokarriär. Han var jättretrevlig och roliga, och bra på att lära ut. Synd bara att det var så många där:P Hade man fått en privatlektion av honom hade man säkert lärt sig massor!
Jag förstår egentligen inte hur man kan bli så bra som han blivit! Man måste antagligen öva mycket, och framför allt effektivt...

Och imorron så åker klassen till Lund, och ska besöka universitetet. Det är troligt att det är sista gången vår klass åker på en resa med övernattning... tråkigt :( Jag vet inte vad jag ska tycka om studenten och allt. Det är skönt att bli av med svenska och sån skit som jag inte gillar, men samtidigt vet jag att jag aldrig mer kommer få samma klassgemenskap, och det är ganska skönt att bra kunna driva omkring o få mat o sånt färdigt för en. Så på sätt och vis kommer det bli väldigt tråkigt att ta studenten, för jag har trivts så bra. Men samtidigt är det ju askul också! Fatta vad fri man blir! Och förhoppningsvis kan jag hålla på med musik hela dagarna och bo i Stockholm och spela i orkestrar och så! Jag tror det kommer bli kul!=)

Haha.. jusste, när vi åkte till Uppsala på brassfrossan så var vi tvugna att stanna på ett ställe för Elin behövde pissa, så hon kutade ut i skogen
Daniel: Men vad bra, jag har ju kamera och kikare och allt, så om vi vill....
Tehå: MEN DAAANIEL!

:D Han hade faktiskt inte ens tänkt i dom banorna, han tänkte att han skulle ta kort på fåglar, men han sa det precis i rätt tillfälle;)  Den pricken är galen! Kanske det som gör livet mer spännande;P

Ha det fint och lite snabbt happy birthday till min blogg, som iofs inte fyller år men som har varit uppe i mer än en vecka!
PÖÖÖSSS!

Lite lugnare i skolan!

Nu kommer det äntligen bli lite lugnare i skolan, bara projektarbetet och en franskauppgift. I och för sig är det inte så bara med projektarbetet.
På tal om lugn i skolan, jag antar att ni läste artikeln om läraren som blev skadad i Vimmerby? LIte otäckt ändå att det blir såna bråk. Och det jag tycker är svårt att förstå är att Gabriel inte ens var inblandad, vilket tyder på att det finns mer än en bråkstake i Vimmerby! Fast lite kul ändå, för aftonbladet hade först skrivit att "det var mycket blodsutjutelse" men senare i dom lokala tidningarna kom det fram att det inte var så allvarligt, även om läraren fått sitt ögonbryn spräckt. Jaja, jag tycker bara det är lite tragiskt att det händer såna saker... och då kan det vara på sin plats att tänka på något roligt! Och var är roligt, om inte Phoebe Buffay?!=)


Hon är min idol!;)

Ok, nu kommer jag inte skriva nåt här på några dar för i helgen ska jag på brassdagar i Uppsala, så jag kommer inte vara här.. men ha det fint allhops och lycka till i livet
/Tehå

Utvärdering av födelsedag

Jupp, här sitter lite människor:Erik, Karin, Astrid, Louise, Gabriel, Marcus och valfri person

Jomen så blev man till sist 18 igår! Egentligen är det lite överskattat att vara myndig, vad är det egentligen man kan göra?
1. Skaffa körkort - visst det är bra, men så långt har jag inte kommit än;)
2. Betala över internet - MYCKET BRA!
3. Gå på krog - Jag? haha... vilket skämt!
4. Köpa saker över internet - har jag gjort redan innan
5. Göra vad jag vill utan föräldrarnas tillåtelse - Kan inte komma på vad jag ville göra innan som jag inte fick tillåtelse...
Jag kan inte ens bli dömd till livstid fängelse!!!

Men det hindrar inte att det är trevligt med födelsedag... en hel dag när man bara får va ego! Enda gången man får vara mer ego är väl när man gifter sig, men då ha man en fru som tar all uppmärksamhet...
haha.. jag är inte så uppmärksamhetsberoende (kan man skriva det i ett ord... jag förstår att folk tycker svenska är knepigt!!!) som det verkar. Men jag tycker det är så makalöst trevligt att träffa folk, så jag hade en fest i alla fall, och det kom fler än jag vågat hoppas! Kul!
Tack alla ni som kom, det var verkligen roligt! Jag skulle egentligen vilja träffa folk här mycket oftare, men det känns som alla är så upptagna. Är det så eller är det bara som jag tror?

Åh, jag fick en sån där lp-spelar som man kan koppla in till datorn och spela av gamla lp-skivor... jag har velat ha en sån länge. Cd är smidigt och bra på alla sätt och vis, men LP är fett mycket coolare!:D Jag tycker dom är asfräna!

Är det förresten nån här som gillar biologi? Om ni gör det så tycker jag ni ska söka en doktor! har precis pluggat på blodomloppet, matsmältning och andning... jag blir lika deprimerad varje gång jag läser om det. Det finns en anledning till att vi har hud som döljer organ och sådant! Det är inte meningen att man ska kolla på halvdöda hjärtan, skrumpna levrar och massa äckliga tarmar!! Och på måndag ska vi dissikera (jaja, jag vet inte hur det stavas, jag brukar säga det snabbt så ingen ska höra om jag säger det rätt eller fel, för jag vet inte om det är dissekera eller dissikera:D) djur, men jag slipper! tjohoo!

Glad trot regn?

Jag är konstig idag! Det regnar, och jag har gått mer än 3 km i regnet, jag har ett biologiprov snart som jag hatar och vet att jag också måste göra mycket annat, men ändå är jag GLAD! Känner mig ganska mkt uppåt faktiskt=) Kanske kan det bero på att jag vaknade vid 7 i morse och visste att jag kunde sova 3 timmar till.. sen vaknade jag igen 8, 9 o 9:45... skönt att få en härlig lång sovmorgon=) 
I natt drömde jag att jag var uppe i norrland och rev om igen.. Jag, ch, Emanuel, Edvard, Emma och Angelika hade snöbollskrig med mormor.. haha.. mormor är 80 men det var rejält krut i henne i natt, fast hon mulade mig!! Elakt!

Jag har också skaffat min kära bankdosa idag. Hon i kassan skrattade lite när hon såg att jag fyllde 18 igår, men jag har räkningar jag ska betala och har verkligen LÄNGTAT efter att kunne betala det lite smidigare. Innan har pappa fått betala och så har jag tagit ut pengar åt honom... jooobbigt! SÅ nu ska jag inviga bankdosan!

För övrigt får ni jättegärna skriva mejl, sms ringa eller komma på besök... känner mig på sådant humör, och vill gärna knyta lite kontakter idag;)

PÖÖÖSS
 

RSS 2.0