Godnatt festivalen

Nu har till allas (d.v.s. min) lättnad festivalen gått i konkurs. Jag har velat det länge av flera anledningar

1.   Jag gillar inte musiken
2.   Det sker mycket misshandel, våldtäkter, stölder och olycker i samband med festivalen
3.   Hultsfred blir skitigare än vanligt under och efter festivalen
4.   Festivalen har gått dåligt i flera år. 2006 tror jag det var 32 000 besökare, men sedan har det sjunkit till ca 20 000 och i år hade tydligen bara 5 000 biljetter sålts. Därför har festivalen gått jättemycket back och kommunen har ställt upp med våra skattepengar flera år i rad, medan man stänger ner skolorna i Virserum, Järnforsen, Mörlunda och Silverdalen och drar ned på allt annat i kommunen...

Men jag kan förstå att en del människor tycker det är tråkigt, det är ändå en era på 22 år som är över nu. Och flera tror att Hultsfred kommer förlora sin attraktionskraft nu. MEN VILKEN ATTRAKTIONSKRAFT? Befolkningen har minskat under lång tid, och de människor jag snackat med som bara varit under festivalen säger att festivalen var kul, men dom har en dålig bild av Hultsfred, så jag tror inte nån flyttar till Hultsfred bara för att vi hade en festival en gång om året...Jag har alltid bara trott att Brigitte Bardot var en gammal sexsymbol och frankrikes svar på Marilyn Monroe. Men riktigt så är det tydligen inte. Även om hon var det för länge sedan så slutade hon filma innan 80-talet, och sedan dess har hon mest jobbat med djurrätt. Hon är hård med sina principer. Framför allt gäller det att inte bära pälsar eller göra affärer med någon som bär päls, men det gäller även säljakt, och annan djurplågeri. Hon har skrivit brev eller talat med många högt uppsatta, bland annat flera att presidenterna i Frankrike, flera högt uppsatta inom mode, flera riksdagsmöter i Kanada, artister, modeller etc.
Och hon har lyckats med en del också. Dels har väldigt många slutit sig till henne och stött hennes projekt, men hon har också fått först Frankrike och sedan hela EU att förbjuda handel och tillverkning av katt och hundskinn efterom det slits av dom utan bedövning när de är levande. Hon har också fått Frankrike att förbjuda handel med sälskinn, och hon jobbar vidare!=)

Tummen upp för henne!


Dåliga jag...Hur svårt kan det vara att betala en räkning i tid?! Som jag skrev (tror jag) tidigare i år lyckade jag få abonnemanget nedstängt på min mobil för att jag glömt betala räkning. Från början hade jag inte råd att betala den, och glömde sedan bort det även när jag hade råd. Men det sjuka är att det har hänt nästan samma sak igen. Jag fick en räkning för ca 2 veckor sedan som skulle betalas innan 20/6, vilket jag tänkt göra. Men jag lade den bara bredvid datorn sålänge så skulle jag betala den på kvällen tänkte jag. Men såklart glömde jag det, och nu fick jag ett brev idag att jag måste betala den, plus en extraavgift på 160kr. Och om jag inte gör det får jag en till avgift och ränta o.s.v. Men nu har jag i alla fall betalat den =) Och sagt upp abonnemanget, eftersom jag ändå kommer flytta till Danmark snart och då gäller inte vanliga max25 taxan ändå...

Näe, nu ska jag gå och försöka få in Nicki, han ligger under uterummet och tjurar. Tror han la sig där på grund av värmen, men nu måste han ha ont eller något eftersom han fortfarande inte vill komma fram... :/


Varmt...Nu har det varit varmt i flera dagar! Jag älskar sol och värme (precis som jag älskar snö och kyla) så jag har njutigt, och haft några riktigt somriga dagar. Igår tog jag faktiskt mitt första dopp för i år. Egentligen hade jag inte riktigt tänkt doppa mig, utan bara upp till knäna eller något, så för att ingen skulle putta i mig eller dra i mig tog jag inte av tröjan, för ingen vågar ju dra i mig med tröjan på... TRODDE JAG! Men min käre kusin Philip vågade! Han sa att han ville hjälpa mig i, och så drog han ut mig i vattnet! Lite elakt tycker jag! Men jag kom ju i vattnet, och det blev skönt ganska snabbt faktiskt. Men det var på kvällen såklart, jag badar nästan bara på kvällen i början av sommare, för då är inte vattnet tillräckligt varmt på dagen =)

Idag åkte Therese och Nicholai hem också vilket jag naturligtvis tycker är tråkigt. Cicci åkte igår, och Krille har åkt up till konfan på Fridhem, så nu är det bara jag, mamma, pappa och mormor hemma i några veckor :/ Och jag jobbar på industrin alla vardagar. Hade mycket gärna varit hemma istället speciellt nu när det är fint väder, men jag behöver ju pengarna. Nu har jag jobbat 41 % av totala tiden =) Det går frammåt. Men jag ska inte klaga på jobbet, det är bättre än stenstures, och när jag väl kommit dit och jobbar är det inte så jättefarligt, det är mest att jag vill vara ledig iställlet...

Glad midsommar!Midsommar blev riktigt bra tycker jag, mycket bättre än jag trott. Vi åkte upp med två bilar från oss, till ett lantställe utanför Norrköping. Det var en lång och riktigt liten väg dit, men väl framme var det jättefint. en Lada som hade inretts så man kunde sitta och äta där, och ett litet kök. När vi kom fram fick vi en midsommarbuffé med potatis, sill, kötbullar, ägg, såser och sallader, riktigt gott! Lite senare var det en predikan som vi hade utomhus i det gröna =)
Efter predikan fick vi hämta fika i ett litet hus i närheten och äta det ute, innan vi gick iväg till en gräsmatta och spelade brännboll. Först var jag med och spelade faktiskt, men det var så många med så det tog bara tid och jag är inte bra på det heller och ville gå och hälsa på Darak, Ingemar och Reginas hund som jag tog hand om tidigare i år om ni kommer ihåg =)
Och sedan åt vi kvällsmat, och efter det var det en kvällsgudstjänst, också utomhus. Och efter kvällsgudstjänsten gick vi ned till en sjö och grillade och bara umgicks innan vi fick jordgubbstårta och fika i ladan, men tända ljus =)
Det kom fler dit än jag hade trott och hela stockholmsgänget med utökning kom, så det var kul. Jag hade roligt hela dagen och vi hann verkligen umgås även om det också var två möten. Och sen hade vi ju såklart tur med vädret. Men iaf så var det nog det mest midsommriga midsommarfirande jag haft hittills.

Och idag har Therese, Nicholai, Kristian och jag varit borta vid bullerbyn för att visa Nicholai djuren och låta honom hoppa i hö o.s.v. Han var jättegrinig från början för han var nog lite för trött, men efter ett tag med en glass och lite hästar och får blev han glad igen. Han har nästan lärt sig säga mitt namn, fast han säger bias eller bia, eller tyvärr blir det ibland Pia eller Fia! :D 
Nä nu ska jag gå för strax ska vi åka till farmor och fika. Men vet inte hur jag ska orka. Vi har precis ätit en ganska rejäl grillmåltid, med kotletter och klyftpotatis. Det var gott ;)
PUSS!

2 ½ vecka har gått!

Nu har jag jobbat på Finnveden i 2½ vecka. Ganska länge ändå! Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är less på det. När jag jobbar räknar jag ju bara timmarna tills jag får gå hem, men det är ju också ett sånt jobb som ska vara så. Tiden går ändå hyffsat snabbt nu när jag kommit in i det riktigt. Och det är bara 4 veckor kvar. Först två veckor, sedan kommer Pierre-Henri hit, min franska kompis på bilden nedan, sen jobbar jag en vecka när han är här, och Christina kommer också hem då. På fredagen drar vi på vår lilla Sverigetur Jönköping, Göteborg, Örebro och Stockholm med eventuella stopp på vägen. Fredagen efter åker han tillbaka till Frankrike och jag åker istället upp till Norrland för att vara med på Krilles komfirmation. Och sen är det bara en vecka med jobb hemma innan jag drar till LMH! Det gäller att se fram emot något hela tiden! ;)Thess och Nicholai är här nu. Det är kul att lära känna Nicholai mer, men det går ganska snabbt att bli bästis med honom. Fart hela tiden och ska hela tiden busa med alla och få alla att skratta åt honom, och han lyckas nästan jämt också ;) Så idag har jag lärt honom göra grimarser och flygt flygplan med honom. I höst kommer jag ju träffa honom mycket oftare eftersom vi kommer bo i samma stad så då ska jag få honom att tycker mer om mej än dom andra syskonen ;)GRATTIS VICTORIA OCH DANIEL, GRATTIS SVERIGE!(ja bilden är snodd från expressen :P)

Idag smällde det äntligen! Vi har längtat, vi har blivit överösta med information, spekulationer, bilder, skvaller och annat om bröllopet, under lång tid. Jag erkänner att det varit lite i överkant ibland, även om jag är starkt rojalistisk, men jag försvarar det nästan överdrivna med att Sverige beräknas tjäna ganska stor hacka på bröllopet med allt som handlas i samband med det, och ju större media gör det, ju mer tjänar Sverige på det.

Bröllopet var jättefint! Verkligen jättefint! Jag tycker att allt var nästan perfekt. Men det som gjorde att det blev så stort var ju också att folk gjorde det så stort och fint. Det har tydligen aldrig varit så många kungligheter i Sverige innan, och alla var uppklädda och med mängder av krimskrams. Alla som hade hand med planering eller någon speciell roll i bröllopet tog det väldigt serriöst och gjorde det bra. Och ungefär en halv miljon människor stod på Stockholms gator och jublade, och mängder följde det via TV och internet. Inte bara i Sverige utan över hela världen.

Talen som Victoria, Daniel, Kungen och Olle höll var inte så stelt korrekta som det lätt kan bli vid såna här tillfällen, utan personliga och hjärtliga. Victoria och Daniel var inte rädda för att visa att dom verkligen var kära i varandra, och Sveriges folk var inte rädda för att visa att vi också älskar dem. Endast EN liten detalj stör mej, och det är hur Daniels mamma hade fixat stilen. Klänningen var ok, även om hon kunde slagit på mycket större när hennes son gifter sig med kronprinsessan, men det värsta var håret! Hon hade inte gjort något speciellt med det! Och hon var brudgummens mamma! Jag tycker det är jättekonstigt! hon passade inte in...

Jag önskar bittert att jag hade åkt upp till Stockholm. Jag hade funderat på det länge. Jag fick ju en förfrågan (inte bara jag, utan alla eller i alla fall många som varit med tidigare) från landslaget om jag ville vara med och spela. Men när jag fick den förfrågan visste jag inte om jag hade sommarjobb, och hade jag inte haft det hade jag inte haft råd. Och när jag sedan fick sommarjobb var det för sent att vara med, men då tänkte jag åka upp och bara stå i folkmassan. Men jag med min ärthjärna hade inte förstått att det skulle vara storbildsskärmar uppsatta på flera ställen i stan. Så jag trodde att jag inte skulle få se vigseln eller nästan något om jag åkte upp, utan bara en lite skymt när dom åkte förbi. Men sedan fick jag ju veta att jag hade kunnat följa allt, OCH hurra för dom. Bittert, bittert... jag får hoppas att jag lever när deras äldsta barn gifter sig! =)
Pepp på LMHIdag fick jag papperna från LMH, och plötsligt blev jag pepp på att gå där och började längta dit. Innan har jag vetat att jag förmodligen kommer gilla att gå där för det är egentligen perfekt för mig, men jag har inte längtat så mycket dit, utan det har mer bara varit, ok jag ska dit, så är det...
Men nu har jag fått mer information, lite schema för dom första dagarna, och en deltagarlist. Tyvärr är det bara jag, Louise och Martin från Sverige. Men det är en norsk tjej också och två från färöarna, och så 34 danskar lr nåt sånt. 40 elever totalt på hösten. Ganska lagom ändå får jag säga, för det kommer förmodligen bli fler på våren, det är alltid fler på våren av någon anledning. Och så har jag fått datumen för utlandsresan i höst, 14 oktober åker jag till Turkiet. Och sedan på våren ska vi åka till Israel.
Jag är fortfarande rädd att jag inte kommer vara så flitig med trombonövandet som jag vill, men jag får tvinga mig till det och ni får hjälpa till att påminna mig och gärna ge mig dåligt samvete och så =) Det måste gå bra helt enkelt...

Annars kan jag säga att jag jobbar vidare på industrin. Det är inte roligt det kan jag inte påstå, men jobbar ändå hellre där än på stenstures. Här är det inte lika slitsamt för kroppen, inte riktigt lika tidiga morgnar och framför allt högre lön. Men ett stort hjälpredskap är min mp3-spelar på mobilen. Jag har skaffat ljudböcker att lyssna till. Idag hörde jag en stor del av "En ledig man" av Jamel Hamou, bokföretaget ger ut ljudboken gratis till nedladdning på internet: http://www.efron.se/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=26 
Den var faktiskt asbra tycker jag! Föll mig helt i smaken, ni borde lyssna på den eller läsa boken, verkligen! =)
För övrigt är ni fett med dåliga på att kommentera blogginläggen, jag ser att en del läser, men ingen kommenterar! Skärpning! ;)

Pizza med popcorn...


Konstig dröm jag hade förra natten. Jag var i Stockholm igen (eller jag tror i alla fall att det var Stockholm, för det var många öar och så :D) och hängde med Steffie, Jennie och Robban. Och vi väntade på att två andra vänner skulle komma. Det störiga är att jag inte kan komma på vilka det var, det kan ha varit Jennies kompisar Rebecka och Willem, men kan lika gärna varit Reidar och Loella lr någon annan. Men i alla fall så väntade vi mitt i natten på en brygga någon stans, för dom skulle komma i en båt, och sedan skulle vi åka till en annan ö i Stockholm och käka pizza. Men det drog ut på tiden så jag la mig ner på bryggar medan vi väntade, och somnade såklart. Sen när jag vaknade var jag i mitt rum (jag vet att det var mitt rum, men inte om det var på Ågesta, i Lönneberga eller i någon lägenhet jag kunde ha haft :P) och så berättade Robert att jag hade somnat och dom hade inte velat väcka mig så dom hade burit mig till pizzerian. Och där hade alla käkat pizzor men det var ingen vanlig fyllning på utan bara degen, tomat, massor av popcorn och ost. Tydligen var den väldigt hög! ;) Sen hade dom åkt hem och tagit med mig och lagt mig i min säng, och jag hade sovit på tunnelbanan och allt! :D Jag tyckte såklart det var jättesnällt att ta hand om mig, men jag var samtidigt ledsen för att jag hade missat hela kvällen...

Konstig dröm va? Jag är konstigt! Nu ska jag gå o sova, eller försöka sova. Känner mig pigg, men måste sova för jag ska gå upp 6:00 som vanligt och åka till jobbet på industrin :P En hel ny vecka! Det kommer bli jobbigt, eftersom jag inte riktigt kommit in i det än.  JUSSTE! BAJS! Måste fixa matlåda nu! hade glömt det!Je t'aime ParisJag har ikväll, som många andra kvällar kollat filmer, bilder och läst på wikipedia om Paris. Varje gång vill jag bara flytta dit! :( Jag har ju tyvärr bara varit där en gång, men det var toppen den veckan! Paris har lyckats med det som många andra städer inte lyckats med, ha en otroligt vacker och välbevarad stad, samtidigt som det är en otroligt modern stad. Bilden längst till vänster är från La Défense, några kilometer från centrala Paris, det var ett område som innan hade lågstatus och var lite slum över det, men så bestämde man för att göra det till Frankrikes och Europas största finanscentrum, och nu är det fullt av moderna skyskrapor och byggnader där, men man har inte rivit dom gamla områderna inne i centrala Paris. Och man har lyckats hålla husen och parker och vägar fina och fräscha till skillnad från t.ex. London där husen i centrum kan se riktigt skabbiga ut, och där det ligger sopsäckar med sopor även i de centrala turistområdena!
Paris är fullt av musik, kultur, film, konst, modern teknik, utlänska kulturer, konservativism... Man har gjort en rankning av olika städer efter deras influens på omvärlden, där man väger in storlek, kultur, ekonomi och massor av annat. Och där ligger Paris först som alfastad tillsammans med london, New York och Tokyo. I staden Paris bor det 10 142 000 invånare, vilket är den största staden i EU. Ibland ser man att det är lite drygt 2 miljoner invånare i Paris, men det är kommunen paris vilket endst är centrum, eller paris som paris såg ut på tidigt 1800-tal. I hela storstadsområdet Paris bor det 12 000 000 invånare... det är egentligen helt sjukt stort. Men ändå har inte paris blivit en stad som t.ex. new york där hela centala staden bara är fyrkantiga betongblock som är staplade bredvid varandra, paris har fina unika hus i hela staden. Men även om inte Paris har skyskraper i centrum är det nästan exakt lika tätbefolkat som Manhattan, och tre gånger så tätbefolkat som centrala London... häftigt va? =)
Jag måste flytta dit och bo där några år så jag har fått en lagom Paris-dos. Sen kan jag flytta tillbaka till Stockholm som också är en underbar stad även om den inte riktigt går upp emot Paris...

SommarjobbSom säkert många av er såg på facebook så fick jag jobbet på Finnveden. Skrev jag att dom ringde mig förra veckan? För säkerhets skulle skriver jag det igen. Jag hade sökt jobb på Finnveden för jättelänge sedan, men då sa hon som hade hand om de anställda att de inte skulle ha några sommarvikarier i sommar på grund av finanskrisen, men att jag skulle skicka in mitt cv så att om det skulle ändra, vilket inte var troligt understrykte hon, skulle de kontakta mig. Men det går tydligen bra för dom nu så att hon kontaktade mig förra måndagen, och vi bestämde att jag skulle träffa bossen nu på måndag asså 7 juni. Och det gick bra, jag ska få jobba hela sommaren, förutom dom veckorna som jag behöver va ledig, d.v.s. v. 29 och sen i augusti. Skitbra ju!

Så idag har jag haft min första arbetsdag. Jobbet är inte jätteroligt det kan jag inte påstå, det är ju ett industrijobb och är ganska enformigt. Men det är inte heller så tråkigt som jag trodde det skulle vara och jag får ändå 92 + 13 % = 104kr /h vilket jag tycker är bra. På Stenstures fick jag 65... snålt ju! Och chefen och de andra anställda här på Finnveden är jättetrevliga och bra att ha att göra med. Det är inte så jag drar mig för att fråga honom nånting. Men jag börjar 6:54 (logisk tid va?) varje morgon! Förtvivlat tidigt! Men vill man ha pengar får man lida pin!

Fast det är klart, när man jobbar där kanske man längtar tillbaka till Ågesta en del! Jag saknar fortfarande Ågesta och framför allt klasskompisarna där! Jag är alltid så blödig och töntnostalgisk när det gäller sånt där! Men livet går vidare, och i höst blir det Danmark (det var 129871a gången jag sa det!) Dom ringde förresten från musikkonservatoriet i Falun idag och frågade om jag ville söka dit för dom behövde blås, och dom såg att jag sökt i Sthlm, men dels är jag inte pepp på Falun, och sen har jag redan skickat till LMH och allt, och sen har jag hört att dom är konstiga där så jag tackade nej...

Du käre lilla snickerbo här kommer jag igen...Nu är jag hemma här i Lönneberga igen! Det är ändå ganska skönt, spec. eftersom det snart är lördagssamling och jag får träffa ursprungsbefolkningen här på orten!=)

Som ni såg i mitt förra blogginlägg, var jag helt nere under torsdagen, och delar av fredagen, men sen blev det bättre när jag väl åkte från Ågesta och tänkte på annat. Steffie hade nämligen tagit studenten den dagen och vi skulle dra till gröna lund. Först satt vi bara och käkade lite onyttigt vid vattnet och snackade, vilket nog vi båda behövde ;) Och så gick vi spökhuset. Spökhuset är en typisk grej som blir vad man gör det till. Jag gick det en gång med en kille som bestämt sig för att låtsas att han tyckte det var löjligt, och som skulle skratta åt allt, och då blev det också skittråkigt, och han blev inte ett dugg coolare. Men har också gått det med folk som går in och tänker att dom ska bli så rädda att dom skiter på sig, och då gör dom det också... haha, näe men det blir iaf lite roligare. Steffie och jag hamnade med några pojkar i kanske 10-års åldern, och dom var skitskraja! Det var askul för dom började hålla i oss och jag fick typ leka pappa och vara det trygga stödet ;)

20:00 började en konsert där, Mando diao, vet inte om ni hört dom, jag hade inte innan och kommer förhoppningsvis aldrig göra det igen;) Steffie är ett stort fan av dom så jag tänkte att jag inte bangar ur eftersom det ändå var hennes studentdag. Men så förtvivlat dålig musik ju!:D Jag förstår mig verkligen inte på sån musik. Hade hoppats att det skulle va lugnare musik! Men efter ett tag sa Steffie att vi kunde gå därifrån för hon visste ju att jag inte gillade musiken. Så vi gick istället och åkte massa karuseller. Steffie jobbar ju där så jag fick gratisbiljetter av henne. Jättelyxigt ju!=) och så käka vi glass o blabla, vi var där nästan ända tills det stängde 23:00. Sen fick jag säga hejdå till henne också, mkt tråkigt!:( Men ja tror jag kommer träffa henne igen!

Så åkte jag ut till Cicci, och sov där min sista natt i Stockholm. Jag vill verkligen flytta tillbaka till Stockholm igen! Jag tycker bara bättre och bättre om staden ju mer jag är där!


slut på ÅgestaJag är så löjlig! Jag har länge varit beredd på att det snart är slut på Ågesta och att alla kommer spridas till olika ställen i Sverige (och jag i Danmark) men ändå så är jag helt knäckt nu när Jennie och Robert åkt :/ Det har absolut inte varit enbart positivt på Ågesta, det har varit lite för mycket intriger, missförstånd och sånt. Men ändå så har jag trivts jättebra här, spec sista halvåret när jag hängt med Robban, Steffi och Jennie hela dagarna och nätterna :P
Asså att få ägna hela sitt liv åt att spela trombon och piano, umgås med toppenkompisar, gå på konserter, gå på bibelstudier och gudstjänster o.s.v., är ju en jättebra lyx!

Och som säkert dom flesta av er vet är jag ett flockdjur och trivs bäst bland mycket folk, och här har det ju i princip alltid funnits något att vara med från 06:00 till 02:00, det passar mig jättebra! Men så nu har helt plötsligt mina närmsta vänner åkt hem. Jag trivs bra med dom andra också, det gör jag verkligen men inte lika bra som jag trivs med robban o jennie. Och det värsta är att jag inte vet säkert att jag träffar dom igen. Jag och Robert har bestämt att vi ska hitta på lite saker i sommar. Men man vet ju aldrig om det bara är en artighetsgrej, ni vet. Fast jag är då fullt serriös och hoppas verkligen vi gör det! =)

menmen, är iaf helt nere just nu, så ni får gärna ringa, smsa, mejla eller chatta med mig! :)


RSS 2.0