1 dag kvar! =)ÄNTLIGEN SKA JAG BARA JOBBA EN DAG TILL!!! :D  Jag är jätteglad att jag haft sommarjobb så jag fått ihop lite pengar, det hade blivit riktigt jobbigt annars. Men det är ju förtvivlat tråkigt. Jag är och kommer alltid vara en person som vill ha ett mer tankekrävande jobb. Jag kommer aldrig kunna nöja mig med ett vanligt arbetarjobb! Eller byggjobb eller liknande heller för den delen. Jag måste ha ett jobb där jag känner att jag utvecklas och jag kommer inte kunna få det utan att plugga vidare. Men jag pluggar gärna vidare, och kan absolut tänka mig jobb övertid om det krävs för att jag ska få ett sånt jobb! Det är jättetråkigt och på sätt och vis tycker jag synd om dom som jobbar med det, men det är ju dom som valt att jobba med det! Och jag är mer än någonsin emot en minskning av löneskillnader mellan arbetare och akademiker, av den enkla anledningen att det som vi gör på industrin är så sjukt mycket mindre krävande. Man lär sig utföra industriarbetarens syssla på en dag ungefär. Väljer man att ta den enkla vägen istället för att försöka skaffa bra jobb ska man inte heller ha jättehög lön. Naturligtvis inte låg heller, men som den är nu. Däremot borde t.ex. lärare, som studerat 5 år och har en otroligt viktig uppgift, få mycket högre lön. En lärare har nog ungefär samma lön som en industriarbetare, och lägre än t.ex. målare. Helt sjukt ju! Dom har ju lagt ut pengar och tid för att studera, och ska hjälpa nästa generation, det borde uppskattas mer!


Men det var inte det jag skulle snacka om egentlige. Bilden där uppe är från Krilles konfa i Norrland! Jag tror han trivdes bra där, men är väl inte så glad nu efteråt när allt är slut. Han kom hem för nån timma sen. Jag tyckte det var jätteroligt att få komma upp till Norrland en dag och träffa lite folk. Karin var så snäll och kom ut till Fridhem tidigare än hon hade behövt, för att se konfan och lite hoppas jag, för att träffa mej =) Hon ränner ju i Norge hela tiden den tjejen, så jag träffar inte henne så ofta och det suger :( Sen han jag träffa mina kusiner, Emanuel, Angelica, Edvard, Emma, Peter m.fl också. Det är ju så långt till norrland så det är inte ofta!

Den här veckan har jag träffat ganska mycket folk och haft det riktigt roligt på eftermiddagarna och jobbat och haft det riktigt tråkigt på dagarna. Måste dra nu och packa ihop lite noter som ska ner till Danmark imorn! 

PUUUSSS!=) 

Lämnar Sverige och åker till Norrland ikväll!Och ja, jag ska ta nattbuss upp! Jag tycker faktiskt inte det är så jobbigt. För det första är det billigast med bussen, och för det andra är den i princip alltid i tid. Flyg är uteslutet för inrikes reser p.g.a. miljön. Och tågen är ofräsha om man har liggvagn, luktar alltid äckligt och gammala slitna madrasser och blabal. Dessutom är det skitdyrt. Och på bussen får jag gratis internet, det är la bra? :)

Igår var jag på gröna lund med Cicci och Steffie. Det var kul som alltid. Cicci var mer åkrädd än jag trodde, men det är nästan bara kul med folk som är lite åkrädda för jag kan bara inte sluta skratta när dom är i lite halvpanik. Och så köppte vi sockervadd och glass och spelade på chokladhjul och hade riktig tivolikänsla. =)

Men jag känner mig lite dissad också. Ofta när jag har hänt med nån mycket under en tid, vill jag efteråt i bara kolla vad den personen gör, typ på facebook lr nåt, lr skicka ett sms. Det är alltid så, vill bara kolla hur den personen har det typ. Men nu har fransmannen tagit bort sin facebook. Asså tagit bort den helt, och jag kan inte förstå varför. Men då kan jag ju inte heller kolla om han skrivit nåt (A). Jag vill faktiskt veta hur hans intervju och läkarkoll gick... :D

IMORN UMEÅ! OCH TRÄFFA ALLA SÖTA NORRLANDSTROLL!

Stockholm, trombon och franskaIgår på dagen drog jag in till Södermalm och träffade Steffi. Vi hade bestämt oss för att träffas nån gång nu när jag skulle till Stockholm. Så vi gick till ett café och snackade lite. Vi har ju haft en del sms kontakt och snackat nån gång, men det finns ändå alltid mycket att uppdatera sig om, och det är skönt att få snacka med nån från Ågestaklanen. Och sen skulle jag köpa skjorta och slips till Charlottas bröllop, för jag vill inte köpa kläder i svindyra Danmark. Och Cicci skulle också handla en del saker så vi shoppade allihop först i ganska många affärer inne i city, men vi han inte klart innan affärerna stängde, så vi åkte ut till Kista galleria sen, för där stänger dom inte förrän 21 (inga affärer borde stänga innan 21!!) och sen skulle jag och Cicci åka till Stinas lägenhet för att vattna blommor och hämta en väska, och sen till slut åka hem till Täby igen. Det var härligt, jag älskar faktiskt att flänga runt i stockholmstrakterna!

Och förmodligen eftersom jag snackat med Steffi om musik och trombon och sånt så blev jag jättepepp på att spela trombon. Synd bara att trombonen är 33 mil härifrån :P Men i alla fall drömde jag i natt att jag träffade Håkan Björkman igen, och vi snackade lite om trombon och mina framtidsplaner och han uppmuntrade mig att fortsätta... jag hade iofs inte tänkt nåt annat men kan ändå va kul att få höra det i en drömm också ;)

Och som ni kanske kan förstå har jag blivit jättepepp på att lära mig fetbra franska nu! När han var här var det kanske lite nervöst från början att snacka franska, men det försvann ganska snabbt, sen kunde jag inte i alla lägen göra mig förstådd men då slog jag upp ordet jag letade efter så gick det bra. Och jag kunde ändå bättre franska än jag trodde, och framför allt förstod jag bättre än jag trodde. I den sista veckan sa han att han pratade ungefär lika snabbt som hemma i Frankrike, fast med lättare ord och meningsuppbyggningar. Det käns ändå bra. Men nu ska jag läsa massa franska böcker, och kolla franska filmer och tv-program och sånt! =) Målet är att jag ska prata bättre franska än engelska inom 2 år. Och jag tror faktiskt inte det är så långt borta för det var ganska ofta jag snackade franska iställer för engelska bara för att det var skönare och lättare, men naturligtvis gällde det tvärt om också.
Men jag vill bara säga det att om ni funderat på att göra samma grej, träffa nån från något annat land för att lära er språket bättre, GÖR DET! Det är ju kul! Nu kanske jag hade tur med personen, men ändå, få träffa någon ny människa och lära er språket, lite om kultur och allting. Det är roligt och nyttigt!

Nu ska jag dra. Ska till Gröna Lund senare med cicci, yipppi. Tredje gången i år :D

Projekt fransmannen slutförtEgentligen skulle ju Pierre-Henri åka hem på fredag, och dom här dagarna skulle vi åka runt i Stockholm och kolla på saker och så, men riktigt så blev det inte. När han var hos mig i Lönneberga, fick han veta att han kommit in på en militärskola i Lyon. Det är som ett universitet men innom armén så han kommer bli en apotekare, men har nu också blivit officer. Är inte det lite coolt att vara 19 och redan vara officer? :D Men iaf så ringde hans föräldrar på måndagen och sa att det hade kommit ett brev där det stod att han var tvungen att vara i Paris på en intervju och läkarundersökning på onsdagen. Han sa till föräldrarna att det var lite svårt eftersom han är i Sverige, så mamman ringde upp skolan och frågade om han kunde byta datum. Men ni vet ju hur militären är. Dom sa att om han inte var där blev han struken från skolan. Och det handlar om 6 års studier (med lön, 5000/månaden första året, 15000 andra... ) och 20 års garanterat jobb, så han hade ju inget val. Han fick boka om flyget och åka igår istället. Det var såklart tråkigt för då missade han den bästa delen av Sverige, Stockholm. :/

Men vi hade ändå hunnit med en del i Jönköping, Göteborg och Örebro. Örebro var en stor positiv överraskning. Staden var mycket finare än jag hade trott. Värsta fina parken och fina hus vid ån o.s.v. Eftersom det var sista kvällen slog vi på stort och tog en fin middag på en grekisk restaurant. Det var asgott, men kostade! :P Vi hade det bra överallt, men det blev ganska många små missar. Först var det vandrarhemmet i Göteborg som ville avboka vårt rum, för kortnummret han uppgett fungerade inte eftersom någon kapat hans kort så han fick spärra det. Sen missade vi incheckningstiden i Jönköping, så vi fick vänta länge innan vi kunde få hjälp att komma in i vårt rum. När vi skulle betala bilen gick det inte med hans elektronkort så då fick jag betala det så länge. Och när vi sent på natten skulle lägga oss i Örebro låg det redan en man Pierre-Henris säng. Vandrarhemmet hade dubbelbokat, men det slutade med att den andra mannen fick sova på liggunderlag =)

Jag tyckte bra om honom, vi hade ganska lika intressen. Men egentligen var han lite för rik för mig. Jag gillar rika människor, men jag är inte rik själv, och känner mig så snål när jag går runt och tjatar om att restaurangen är för dyr o.s.v. Och han gick i märkeskläder, tänkte väldigt mycket på hur han uppförde sig och hur han såg ut o.s.v. Jag skulle gärna va som honom, men jag är fattigare än så, det är bara sanningen. Dessutom blev han ganska lätt irriterad om något gick snett. Men fortfarande var han rolig att vara med! Det är nog en person som jag skulle vilja lära känna även om han inte varit fransk.... så nu får vi se om vi ses nån mer gång lr inte. Han sa att jag var välkommen till Frankrike, så jag får väl se =)

Ledig en vecka! =)Jag antar att hela Sverige spänt undrar hur det gått med Pierre-Henri. Det hat gått skitbra kan jag säga! =) Han är jätteschysst och har faktiskt ganska lika intressen som jag. Han är ju som jag säkert sagt innan, kristen, fast katolik då så han tycker inte heller den delen är konstig. Och tro det eller ej men han gillar bara klassisk musik! Och jag som trodde jag var ensam ;) Men hur som helst har det varit en rolig vecka det här. Det ända tråkiga är att jag jobbat på dagarna. Jag har verkligen velat spy på jobbet för det är så tråkigt spec. när jag vet att jag hade kunnat ha mkt roligare hemma! :/

Men nu är jag ju ledig en vecka, och ska åka på en lite semestertripp med Pierre-Henri. Vi ska ¨åka till Jönköping, Göteborg, Örebro och Stockholm som kartan visar. Och sen åker han till Frankrike igen och jag åker till Umeå och går på krilles konfa. Så nu åker jag om 45 min =) Det ska bli kul. Känns så bra att få snacka franska ;) Men vi blandar lite franska och engelska för han vill ju lära sig bättre engelska också...

puss puss!

Tiden går...Findus är ju bara för söt ju! Pettson och Findus var några av mina favritböcker när jag var liten. Dom var roliga och hade massa bilder med sjukt mkt små detaljer och små djur som gjorde saker. Tummen upp för Pettson och Findus!

Den här veckan har rullat på ganska bra! Jag har varit sjukt trött på dagarna när jag jobbat, men jag har ändå tagit mig igenom dom hyffsat bra. Känns så hemskt att vilja att sommarn går snabbt, men jobbet är inte roligt, jag är ingen sån typ som gillar att jobba med målning eller industri lr liknande. Men nu är det verkligen bara 11 dagar kvar.

Imorn kommer Pierre-Henri hit på eftermiddan. Jag är lite nervös för om det kommer funka. Tänk om jag tycker han är dötråkig, eller tvärt om. Vi kan  isf inte göra så mycket åt det, utan måste genomlida 2 veckor! :D Men jag tror det kommer bli kul! Har aldrig träffat någon innan som jag bara lärt känna på internet, jag har ju varken cammat eller snackat tel med honom, bara mejlat och chattat. Lite spännande! Men iaf så kommer förmodligen nästa vecka gå ganska snabbt då eftersom han är här, och Marcus kommer också och på tisdan kommer äntligen Christina hem från London. Och sen ska jag ju ha semester en vecka, och efter det åka direkt till Fridhem.

Och när jag kommer därifrån är det bara en vecka jobb kvar, och på helgen kommer förmodligen Tomas hit också. Sen drar jag till DANMARK! =)

Stockholm... magiJag vet egentligen inte exakt vad det är, men Stochkolm har något som gör att jag bara älskar stan, mer och mer ju längre tiden går. Förutom Stockholm är det bara Paris som inverkat så på mig, London gjorde det absolut inte. Men jag tror det är för att Stochkolm är stort, men inte överdrivet stort med alla skyskrapor som i amerikanska städer. I Stockholm har man istället en bebyggelse som ofast ligger på 6-7 våningar, med gamla vackra hus. Tyvärr ser an nästan bara dom fattiga förorterna när man åker på E4 så en del tror stockholm är tråkigt och fult. Men Stockholm är otroligt vackert, och är en väldigt levande stad. Det är många projekt, och mycket byggnation igång. 20 000 människor flyttar till Stockholm varje år. Dessutom har Stockholm väldigt starkt kulturliv, mycket musiki alla genrer, mycket konst, mycket mode.

Många uppfattar Stockholmarna som dryga. Det gör inte jag! Dom snackar inte med främlingar till höger och vänster, nej, men man kan inte heller snacka med alla man träffar när man möter så sjukt många människor varje dag. Men däremot tycker jag alla Stockholmare kommer och snackar med en om dom har träffat en innan. Det gör INTE folk på landet. Då är det nästan tvärt om. Har man träffat varandra men inte är nära vänner ignorerar man den andra. Sen har Stockholmarna mer stil, dom har verkligen det. Både vad det gäller kläder och sånt, men också i mat och allt annat.  Det är väldigt vanligt att folk sitter på tunnelbanan och ringer upp nån och bara "jammen, du ska vi gå ut på ett fik nu, om du har nån timma ledig?", man gör inte så stor grej av allt utan man bara ringer nån och kollar om man ska hitta på något. På landet planeras det ofta i förväg. Och på landet super folk så mycket för att supa sig fulla. Det finns en hel del som gör det i Stockholm också, men jag såg lite statestik om alkoholvaner i  Sverige för ett tag sen. Och i Stockholm är det mer att man går ut och tar en öl, eller dricker lite vin till maten, lite mer sofistikerat ;)
Jag SKA tillbaka till Stockholm! Men det som jag kan tycka är lite tråkigt med att ha bott där är att jag kommer aldrig få samma känsla som jag fick när jag precis flyttade dit. Jag hoppade på en tunnelbana, som bara åkte åt något håll, och frågade en man hur jag skulle åka för att ta mig till Stadsbiblioteket. Jag var på rätt tunnelbana, men ändå den här känslan jag hade då av att det var en stor stad som jag inte greppade alls, men som jag ville upptäcka, den kommer jag aldrig få tillbaka :(


HELG!Snöleoparden måste ju vara världens vackraste djur! Det här är som ni ser en söt unge, men när dom blir fullvuxna blir dom ståtliga, vackra, mäktiga och söta på samma gång! Men tyvärr är det en mycket hotad ras :( Det är alla sketna mongoler som jagar dom...

Men egentligen tog jag bara den här bilden för att den var fin =) Jag har nu alltså fått helg äntligen. Jag slutade redan 14:00 idag, gör alltid det på fredagar. Och eftersom det var så varmt idag, över 30 grader, låg jag och solade ganska länge. Eftersom jag jobbar hela dagarna i vanliga fall har jag inte haft så många tillfällen att sola, och tyvärr lyckades jag få en riktig bonnabränna redan på Ågesta innan jag slutat, och den måste ju bort nu. Sen har jag också riggat upp min dator. Nu när krille är borta kan jag låna hans grejer, så nu har jag en fet skärm, bra högtalare, ett riktigt tangentbord och mus, och riktigt headset. Det är härligt att sitta vid datorn då ;)

Ajja, ska nog läsa lite bok nu innan jag sover. Imorrn ligger en tung dag framför mig. Jag ska sola.... och sen har jag faktiskt lovat pappa att hjälpa honom att bära betongplattor


Skyll inte på Hugo... (d.v.s samhället)


Jag håller på att läsa en bok som handlar om en kille från en ganska fin familj i Stockholm som är färdigutbildad ekonom och som försöker få en bra karriär och är fixerad vid status och ser ner på människor som inte lever som han själv. Han är trångsynt, men jag måste erkänna att han har flera kloka tankar och iaktagelser. Till exempel menar han att socialdemokraternas långa styre i Sverige gjort att vi fått en inställning att samhället ska ta hand om oss. Om vi inte lyckas riktigt med karriär och liknande skyller vi på att vi inte fick en riktig chans, att samhället gjort att vi hamnade utanför. Mår vi inte bra är det statens uppgift att få oss att må bra och innan vi kan eller pallar jobba ska staten försörja oss. Blir vi arbetslösa ska vi med gott samvete kunna vara det ett tag och bli försörjda på skattepengar, det är ju ändå vi som är offren. Om det läggs ned mycket i hemorten, ska kommunen, länet, riket vem som helst se till att det skaffas nya jobb, för vi ska inte behöva flytta från stället där vi alltid bott.

Nu menar jag inte att vi ska ta bort bidragen till sjukskrivna, till arbetslösa och erbjuda vård och så. Men jag tycker det är helt rätt att dra ner på bidragen en del, och framför allt måste vi jobba med att ändra folks inställning. Man kan ha en svårt hemifrån, man kan ha otur med lärare, och man kan ha problem i skolan. Det försvårar, men jag menar bestämt att alla har en chans. Skolan är gratis och alla har möjlighet att plugga vidare. Om man inte vill satsa på att bli ekonom, civilingenjör eller läkare så är det ett beslut man själv tagit. Man kanske inte har kapacitet att bli det, men det är inte samhällets fel! Det går alltid hitta något man själv kan göra om man vill. Jag menar att har man bara viljan kan man utan större problem jobba sig till en ganska hög status. Och jobb, jag vet absolut att det kan vara svårt att hitta jobb, speciellt senaste åren med finanskrisen, men det GÅR hitta. Och annars får man kanske för ett tag dra ner på onödiga utgifter. Men jag menar att man ska vara öppen för att leta mycket, kanske till och med flytta. Jag sökte 25-30 sommarjobb i år och fick först nej från alla. Men alla hade jag sökt i Hultsfred och vimmerby-området. Hade det varit katastrof om jag inte fått jobb hade jag sökt i Stockholm, Danmark, Norge... man får anpassa sig! Nu fick jag tillslut ett i Hultsfred och det är jag evigt tacksam för. 

Bidrag till arbetslösa och sjuksrivna - javisst! Men när en sjukskriven tjej jag känner var jättearg och började klaga på att hon bara skulle få 12 000 i månaden blev jag arg på riktigt! 12 000 räcker MER än väl för att leva, och hon gjorde inte ett skit för att få pengarna, bara för att hon mådde lite dåligt, det var inte ens allvarligt. Däremot får studenterna max ca 7000 kr och då ska dom betala tillbaka 5000 av dom senare. Ändå är det dom som jobbar hårt för att få ett bra jobb, skaffa sig ett liv, och betala skatten som går till de sjuka sen. Erkänn att det är vridet?  Om någon arbetslös eller sjukskriven tagit illa upp ber jag om ursäkt för det, jag menar inte att man är förlorare bara för att man blivit arbetslös eller sjuk, eller för att man inte skaffat sig ett statusjobb, men man ska inte ha inställningen att det är statens skyldighet att försörja en, man får vara tacksam för det system som finns istället!


RSS 2.0