OS-yra!

Blablabla, jag vet jag har inte skrivit här på länge! Men jag har haft otroligt fullt upp! Under dagarna har det varit lektioner och egen övning och under kvällen konserter, bibelstudier och likanande och på natten har jag nördat OS! (Ni kan ju fundera på vad jag gör uppe vid den här tiden(A))
Jag vet inte om OS har varit positiv överraskning eller inte... men det är lite för tidigt för utvärdering än! Det kommer efter OS-slut!=)

Men hur som hälst börjar det faktiskt dra ihop sig mot provsplningen till musikhögkolan, eller Kungliga Musikhögkolan som det så fint heter!=) Och jag börjar bli lite nervös. Jag räknar ju verkligen inte med att komma in, och skulle bli förvånad om jag komm in. Men så fruktansvärt gutt det skulle vara om jag klarade det! Jag skulle bli överlycklig, men det blir hur som hälst lite konstigt för jag ska ju tävla om platserna med mina kompisar från Ågesta bland annat... menmen, vi får se hur det går! Jag känner bara lite halvpanik ibland för att jag inte övar tillräckligt, vill egentligen inte att OS ska gå ut över spelandet, men hur jag än gör kan jag inte få fler timmar på dygnet! Jag har redan minskat sömnen med några timmar men det räcker inte! Nån som har en idé?

Till sist måste ni bara få se ett roligt Os-klipp från Turin 2006. En amerikansk boardercross-åkare Lindsey Jacobellis var i finalen och tog ett STORT försprång när de andra finalisterna gjort lite missar, och naturligtvis vill hon göra en snygg målgång. Så på sista hoppet försöker hon göra en "grab" på skateboarden, och lyckas bra! Men tyvärr lyckas hon inte lika bra när hon landar! Bara så kul att hon förlorar för att hon försöker styla! Hon grät efteråt kan jag säga;)
Och nu detta OS låg hon riktigt bra till i semifinalen, var storfavorit till guldet och skulle enkelt ta sig vidare, men råkade tappa balansen och körde ur. Men å andra sidan lyckades hon med sin grab på sista hoppet i år!Upp till er att välja!Det är inte så långt kvar till valet faktiskt! Jag vill naturligtvis inte tvinga er rösta som jag kommer göra, men för att göra det lite enklare för er ska jag kort skriva vilka varje parti är bra och dåligt för. Det är ni som avgör vem som blir nästa statsminister!

Moderaterna
Bra för: Företagare, fastighetsägare, fritänkande människor som vill välja själv, sveriges totala ekonomi
Dåligt för: Alkoholister och arbetslösa (d.v.s. det är bra för dem att de förmodligen får jobb snabbare, men dåligt tills de får jobbet)

Folkpartiet
Bra för: Studenter, Utstötta, Immigranter, företagare
Dåligt för: Folk utan vilja, slappa människor, Alkoholister och arbetslösa

Kristdemokraterna
Bra för: Barnfamiljer, Studenter, Pensionärer, Företagare, människans frihet, Sveriges totala ekonomi, bromskraft mot ett allt liberalare samhälle, traditioner, den enskilde individen
Dåligt för: Alkoholister, Homos, folk utan vilja, barn och pensionärshatare.

Centerpartiet
Bra för: Lantisar, miljön, i viss mån företagare, frihet. Vill motverka centralisering till storstäderna.
Dåligt för: Innerstadsbor, ibland företagare, lite för alkoholister och arbetslösa här med.

Miljöpartiet
Bra för: Mijön, djuren, utstötta människor, förr eller senare för alla människor p.g.a. miljön.
Dåligt för: Lantisar som är beroende av bil, Icke-miljöprofilerade företag, kärnkraftsverk, Sketna djurplågare.

Socialdemokraterna
Bra för: Missbrukare, Sjuka, arbetslösa, lata
Dåligt för: Företagare, människans frihet, arbetande människor, sveriges ekonomi, varupriser, arbetslösheten, barnfamiljer, pensionärer

Vänsterpartiet
Bra för: Ingen, relativs sett bra för Missbrukare, arbetslösa och lata
Dåligt för: Alla eftersom vänsterpartiet går ut på att alla ska ha det lika dåligt. Framförallt för företagsamma människor, sveriges ekonomi, barnfamiljer, barn, fria människor, den enkilda individen

Sverigedemokraterna
Bra för: Friska och "normala" svenskar, skulle möjligtvis kunna dra ner brottsligheten
Dåligt för: Invandrare, handikappade, olika "avvikande" människor, demokratin

Feministiskt initiativ
Bra för: Kvinnor
Dåligt för: Män

Jag jag hoppas jag hjälpt er något. För mer läsning kolla
http://www.kristdemokraterna.se/
http://www.alliansforsverige.se/

FriidrottsgalanIdag var jag alltså på friidrottsgalan. Det var riktigt skoj! Det var många olika tävlingsgrenar och det blir helt klart annorlunda att se sport live än att se det på TV. Och det var faktiskt riktigt bra idrottsmän och kvinnor. Det kanske största var ett väldigt-nära-världsrekord. Damer 5000m, Meseret Defar, som förra året slog världsrekord innomhus på samma gala i Globen. Hon sprang riktigt bra, och efter 3000m låg hon 3s snabbare än förra året, och höll det länge, men i slutet började hon tappa. När det var 200m kvar, var hon bara en sekund före men hon tappade tyvärr den och kom i mål 0,5s för sent! RIKTIGT SURT! Hade varit fett gutt att få se ett världsrekord sättas! Och det värsta är att dom vita tjejerna som sprang som sniglar (ok inte som sniglar, men dom låg långt efter, bara att acceptera svarta människor är snabbare!) inte gick ut i andra banan när hon varvade dem! Hade alla de gjort det hade förmodligen inte Meseret förlorat den där halvsekunden och hade slagit världsrekort! Så hat på dom! Men det blev europarekord för en annan tjej i samma tävling, så jag har åtminstone sett europarekord sättas!=)

Christian Olsson var förvånansvärt bra tycker jag. Jag kände på mig att det skulle bli en flopp, men det kan man inte säga. Han hoppade 17:07 och ledde när det bara var två hoppare kvar, men så kom et monsterhopp på 17:23 så han slutade som tvåa. Men ändå ganska bra väl? Men vi blev alla lite skraja ett tag när en hoppade och det såg ut att bli jättelångt, men stannade på 17:06. Stackars kille, hela publiken började klappa och tjoa för att han inte klara Olsson;)

Och så Emma Green då. Bra hoppat måste jag ändå säga! Hon kom två, men slog såklart inte Blanca Vlasic, som hoppade 2:01. Jag hade såklart hoppats att Emma Green skulle va närmare Blanca, för hon dominerade ganska totalt. Men ändå godkänt!

Förövrigt hade Marcus och jag tänkt byta ut dam eller kvinna till slyna. Så istället för "bästa kvinna i höjdhopp är... AnnaGreta Nilsson" blir det "bästa slyna i höjdhopp är... AnnaGreta Nilsson" och "nu ska slynorna göra upp om guldmedaljen". Andra förslag vi hade var Brutta, Brud och bitch... så ni kan väl rösta vad det ska bli!

FriidrottsgalaImorn ska jag, Marcus, David B, Johan och Hjort på friidrottsgala i globen! Fetkul ju! Det kommer vara friidrottare från hela världen men såklart många svenskar också. Jag gillar sport faktiskt, gillar det mer och mer, men har kollat på väldigt lite dels för att jag bott i Lönneberga hela mitt liv, men också för att det kostar pengar... :/ Men nu har faktiskt min underbara bror betalat biljetten åt mig!=)

Han har förresten flyttat hit till stan, för er som inte vet det. Han har fått ett jobb och jusst nu bor han i Reiduns lägenhet under tiden som hon har praktik i Norge! Så nu är vi tre syskon i Stockholm, trevligt trevligt. Alla som flyttar till Stockholm är varmt välkomna!

Nu ska jag sova tror jag, så jag orkar upp imorn också! Om ni kollar på galan imorn på TV så kan ni ju se om ni ser mig i publiken nånstanns!;)

Ödemarken kallar!Jag vet att jag inte skrivit nu på några dagar, men det beror på att jag har tagit hand om hunden som jag snackade om! Och det ska jag säga er att nu är jag långt ifrån Stockholm innerstad;) När jag åker från Ågesta får jag först ta en buss till Farsta strand, sen pendeln eller tunnelbanan till centralstationen, byta pendel och åka ända till slutstationen i Märsta. Där tar jag en buss och åker en bit, innan jag hoppas av och går 3 km. Så ni kanske hajjar att det är ödemarken;) Men det är jättefint här verkligen. Hade det bara varit mycket närmare stan hade jag kunnat tänka mig att bo så här när jag blir gammal.
Hunden är jättesnäll, men är stor och ibland busar han lite för mycket med de stackars katterna. Dom är vänner och katterna brukar komma och lägga sig vid Darak (hunden) men så vill hunden leka med dom och kutar efter dom och börjar nafsa i deras ben, och jag tycker det ser ut som han gör de ganska hårt. Och så knuffar han till dom med tassarna så dom ramlar o.s.v. Ofta springer katterna iväg när han gör så, men sen kommer dom tillbaka och nästan retar honom!:D
I Onsdags tog jag med honom till Ågesta, det var iofs lite knöligt att ta sig dit, men jag hade inte så mycket val för jag hade flera lektioner den dagen. Men som tur var tycker nästan alla i min klass mer om hundar än brassmusik... ok inte sant, men dom gillar hundar! Och jag hade såklart hoppats att det skulle gälla tvärt om också, alltså att hunden gillade brassmusik. Så jag tog med honom in på trombonlektionen i den goda tron att han skulle ligga och vila i ett hörn medan jag spelade med håkan. Men när jag började spela började han springa runt mig och villa nosa i trombonen och leka med den eller nåt, så det slutade med att jag fick ta ut honom och Susanna fick sitta med honom, men han hade fått för sig att han skulle ut även om han inte behövde, så han sprang hela tiden bort till dörren och Susanna efter! Men till sist kom Fredrik och han hade en magisk lugnande verkan på Darak!=)

Nämmen det har gått fint hela veckan och Darak är jättemysig verkligen, nu ska jag gå och äta frukost! Kolla tiden jag publicerar det här och tänk på att det är Lördag, jag är ledig och jag har redan varit ute på en ganska lång promenad med Darak´....

Ute i det fria!Igår hade jag en riktigt härlig dag! Ingemar och Regina hade bjudit ut alla vänner i Stockholmsområdet till en heldag hos dem. De bor i en mysig, nyrenoverad stuga utanför Märsta, vid en sjö. Sjön går ända ner till Stockholm och ända upp till Uppsala, och har en plogad skriskorbana. Så efter att vi hade fått mat åkte vi ut med långfärdsskriskor, sparkar och vissa gick bara. det var härligt men jag skulle åka långfärdsskriskor, och det har jag aldrig gjort innan, och det var nog minst 5 år sedan jag åkte vanliga skriskor. Och pjäxorna till skriskorna var inte styva så fötterna vek sig lite och stackars lilla jag fick ont!=) Men det var roligt ändå!
Tillbaka i stugan fikade vi bullar och kakor, och spelade spel. Och Regina (som har haft en egen restaurant) gjorde middag till oss, någon sorts tacogratäng med olika sallader till och så... jättegott! Sedan åkte godis och popcorn fram under, och Lars hade en andakt. O nångång vid halv 9 eller något åkte vi därifrån. Det var riktigt härligt asså! Vi var kanske 20 totalt och han umgås o ha roligt!=) Och dom har en jättefin hund som om han blir godkänd om några månader, ska bli antingen knark eller minhund åt försvaret. Men nästa vecka ska Ingemar och Regina bort, så jag ska åka ut och bo hos dom från tisdagen till söndagen och ta hand om hunden! Ska bli riktigt härligt:D

Och idag har jag som vanligt varit på gudstjänst i Lutherska vid Olof Palmes gata, och mat efter predikan. Sen på eftermiddagen åkte jag hem och sov lite innan jag spelade trombon och kollade tv :) En skön och ganska slapp dag... behövs, eftersom skolan börjar imorn igen!

RSS 2.0